AK Parti'den CHP'ye Dilruba tepkisi: "Tam bir şuursuzluk"

Sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanıp önceki günü serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı açılışında protokolde yer aldı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
AK Parti'den CHP'ye Dilruba tepkisi: "Tam bir şuursuzluk"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanında otuttuğu Kayserilioğlu ile fuar açılış kurdelesini de birlikte kesti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bu yaşananlara tepki gösterdi. Çelik, Kayserilioğlu'nu kastederek "protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez" dedi.

Sokak röportajında halka hakaret eden ve Cumhurbaşkanlığı'nı hedef alan Dilruba Kayserilioğlu, CHP'nin özel konuğu olarak İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışında ağırlandı.

Verdiği röportajdan sonra tutuklanan ve 18 gün sonra serbest bırakılan Kayserilioğlu cezaevinden çıkar çıkmaz soluğu CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yanında aldı


CHP Lideri Özel, Dilruba Kayserilioğlu'nu protokolde yanına oturttu. Özel daha sonrada fuar açılış kurdelesini Dilruba Kayserilioğlu ile birlikte kesti.

CHP'nin Dilruba Kayserilioğlu'nu onur konuğu olarak ağırlamasına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tepki gösterdi.

Sosyal medyadan açıklama yapan Çelik, vatandaşla hakaret eden bir kişinin alkışlanmasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da tepki gösterdi Kayserilioğlu'nu protokolde ağırlamasına. Yılmaz, "Nefret söylemlerini fikir hürriyeti adı altında himaye etmek, gerçek anlamda fikir hürriyetine de büyük darbe vurmaktadır" dedi.

Bir değerlendirme de AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den geldi. Daha önce "Bence tutuksuz yargılanmalı" dediği Dilruba Kayserilioğlu için, "Açıklamaları cahilce. 'Hiç pişman değilim' diyor. 'Üzgünüm' demesini beklerdim" dedi.

Zengin, "Tahliyeden sonra ceza yaptırımı olmayacak diye bir şey yok. Yargılama devam edecek. Bence bir ceza yaptırımı olacak" ifadelerini kullandı.

ak parti chp fuar