AK Parti Seçim Beyannamesi'nden NATO ve AB çıktı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin seçim beyannamesini açıkladı, milletvekillerini tanıttı. AK Parti’nin beyannamesinde NATO’ya bağlılık, AB’ye tam üyelik hedefleri öne çıktı. Ayrıca özelleştirme politikaları da savunuldu.

AK Parti’nin 6 bölüm 31 başlıkta oluşan seçim beyannamesi açıklandı. Toplantı sakin başladı, katılımın AK Parti’nin diğer programlarına göre az olduğu görüldü.

Salonda soluk olan coşku, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun salona girdiği anlarda arttı. 

Erdoğan, partisinin seçim beyannamesini açıkladı. NATO’nun Türkiye ve bölge ülkelerini tehdidini görmezden gelen Erdoğan, ABD ile ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptı. AB’ye ise tam üyelik hedefini gerçekleştireceklerini söyledi:

- AB'ye tam üyelik için sonuçlandırmak adımı atacağız. NATO ya katkılarınızı sürdüreceğiz. ABD ile ilişkilerimizi geliştireceğiz. Ama PYD,FETÖ ve yaptırımlar konusunda somut adımların atılmasını sağlayacağız.

 

AK Parti seçim beyannamesinde Avrupa Birliği ile ilişkilere dair yapılan vaatlerde "Avrupa Birliği’ne üyelik sürecini karşılıklı hak ve yükümlülükler çerçevesinde, ortaklık hukukunun yenilenme ihtiyaçlarını da gözeterek kararlılıkla sürdüreceğiz. " ifadeleri kullanıldı. 

NATO'CU BEYANNAME

AK Parti'nin NATO'ya olan bağlığının altının çizildiği beyannamede "Kaotik dünyanın risk ve tehditlerini karşılamak için NATO ittifakı içinde ve AB nezdinde konumumuzu gerçekçi bir zeminde güçlendirmeyi sürdürürken kendi askeri ve diplomatik kapasitemizi pekiştirecek yenilikçi adımlar atmaya devam edeceğiz. Etkin dış politika ve caydırıcı güvenlik kapasitemizle Türkiye Yüzyılı’nda kendi eksenimizi inşa etmeye devam edeceğiz." denildi.

NATO'ya dair açıklamaların devamında şu ifadeler kullanıldı:

- Avrupa güvenlik ve savunma mimarisinin güçlü ve etkili bir parçası olmaya ve NATO üyeliği çerçevesindeki sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz
- NATO ittifakı bünyesindeki konumumuzu tahkim ederek, güvenliğin bölünmezliği ilkesinden hareketle ittifaka katkılarımızı sürdüreceğiz

Beyannamede özelleştirme politikalarına da sahip çıkıldı.

Ekonomide yatırım, üretim ve istihdamın hedeflediği görüldü. Ancak bunun nasıl yapılacağı beyannamede yer almadı.

Diğer yandan Erdoğan, konuşmasında CHP’yi HDP üzerinden eleştirdi. Ancak Erdoğan, kendi partisinin HDP'den oylama desteği istemesini görmezden geldi.

Erdoğan’ın konuşması sonrası AK Parti'nin milletvekili adayları tek tek tanıtıldı.

ak parti nato avrupa birliği