ABD'li yetkililer açıkladı: Öncü Gençlik ve TGB üyelerinin soruşmasında İzmir polisiyle işbirliği yapıldı!

İzmir’de Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin ABD askerinin başına çuval geçirmesinin ardından Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü saldırıdan rahatsız olduklarını; Türk polisinin konuyu ciddiye almasını takdir ettiklerini belirtti.

Mert Sagit Mert Sagit
ABD'li yetkililer açıkladı: Öncü Gençlik ve TGB üyelerinin soruşmasında İzmir polisiyle işbirliği yapıldı!

İzmir’de Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin ABD askerinin başına çuval geçirmesinin ardından Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü saldırıdan rahatsız olduklarını; Türk polisinin konuyu ciddiye almasını takdir ettiklerini belirtti. ABD Savunma Bakanlığı da olayla ilgili soruşturmada yetkililerle işbirliği yapıldığını açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü VOA Türkçe’ye gönderdiği açıklamada, “ABD askerlerine yönelik bu saldırıdan rahatsız olduk ve Türk polisinin bu konuyu ciddiye alması ve sorumluların hesap vermesini sağlamasını takdir ettik” ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı, VOA Türkçe’nin sorusu üzerine, Altıncı Filo sözcüsünün yazılı açıklamasını iletti. Açıklamada, İzmir’de saldırıya uğrayan iki askerin önlem olarak bölgedeki bir hastaneye sağlık muayenesi için götürüldüğünü ancak askerlerin yaralanmadığı belirtildi.

SORUŞTURMADA İŞBİRLİĞİ

ABD Altıncı Filo sözcüsü Donanma Komutanı Timothy Gorman’ın açıklamasında, iki askerin daha sonra görev yaptıkları USS Wasp gemisine döndüğü belirtildi.

Olayla ilgili olarak İzmir polisi ve ABD Donanması Kriminal Soruşturma Servisi’nin, işbirliği yaptığı kaydedildi.

Yazılı açıklamada gözaltına alınan bir askerin olmadığı ve olayla bağlantısı olanların da soruşturmayı yürütenlerle işbirliği yaptığı vurgulandı.

 TÜRKİYE İLE ORTAK TATBİKAT HATIRLATILDI

Açıklamada, İzmir’de saldırıya uğrayan askerlerin görev yaptığı USS Wasp gemisinin bağlı bulunduğu 24. Deniz Seferi Birimi’nin (24.MEU) şu anda bölgede Doğu Akdeniz dahil ABD’nin müttefik ve ortak çıkarlarına destek veren Altıncı Filo bölgesinde rutin görevde olduğu kaydedildi.

Bu birimin son dönemde Türkiye ile Doğu Akdeniz’de ikili tatbikat yaptığı da hatırlatıldı.

Pentagon sözcüsü Pat Ryder da Salı günü düzenlenen basın toplantısında Altıncı Filo sözcüsünün açıklamasını yineledi.

Ryder buna ek olarak Amerikan askerlerinin profesiyonelliğinden gurur duyduklarını ve Türk yetkililerin desteğinden dolayı da müteşekkir olduklarını ifade etti.

Beyaz Saray pentagon ABD askerleri çuval davası