ABD askerine çuval geçiren 10 genç tutuklandı

İzmir'de ABD askerinin başına çuval geçiren Vatan Partisi ve Öncü Gençlik üyelerinden 5'i serbest bırakılIRKEN 10'u ise tutuklandı. Eylemde yer alan gençleren Erol Aslan ilk açıklamasında 'Onları gördüğümüz her yerde çuvallarla karşılamaya devam edeceğiz' dedi

Mert Sagit Mert Sagit
ABD askerine çuval geçiren 10 genç tutuklandı

İsrail’i korumakla görevli İzmir Limanı’na demirleyen ve ABD’nin en büyük taarruz gemisi görevini gören USS Wasp’ta görevli Amerikan askerine çuval geçiren Vatan Partisi Öncü Gençlik ve TGB üyelerinden 5'i çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 10 genç ise tutuklandı.

TGB Propaganda Bürosu Başkan Yardımcısı Erol Aslan, TGB Muğla İl Saymanı Polat Soyktürk, TGB Muğla İl Yönetiminden Cem Özben ile F.O. Ve H.İ.A. Mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

'SUÇLAMALAR ASILSIZ'

TGB Propaganda Bürosu Başkan Yardımcısı Erol Aslan, serbest bırakıldıktan sonra Aydınlık'a yaptığı açıklamada yaşadıklarını şöyle anlattı: “ABD 2003 yılında Türk askerinin başına Süleymaniye'de çuval geçirmişti. Ayrıca İsrail'in katliamlarına ve Mehmetçiğimizi şehit eden PKK'ya destek veriyor. Amerikan askerinin Türk topraklarında özgürce gezmesine vicdanımız kabul etmedi. Bulunduğumuz noktada Amerikan askerine denk geldik. Bunun sonrasında da başına çuval geçirdik. Polisler bizi alandan uzaklaştırdı. TGB Bürosu'na giderken polisler yanımıza gelerek bizi gözaltına aldılar. Herhangi bir mukavemet göstermedik. Suçlama kişiyi hürriyetinden alıkoyma ve darptı. Ama suçlamaların tamamı asılsızdır.”

Kişiyi hürriyetinden alıkoymadıklarını ya da herhangi bir darp olayı gerçekleştirmediklarini vurgulayan Aslan “Yaptığımız eylemde demokratik haklarımızı kullandık. Türk gençliği, TGB ve Vatan Partisi olduğu sürece ABD askeri topraklarımızda özgürce gezemeyecek. Onları gördüğümüz her yerde çuvallarla karşılamaya devam edeceğiz. Emperyalizmi bu topraklardan söküp atacağız” ifadelerini kullandı.

vatan partisi tgb ABD askerleri çuval davası