2022'de derdi olan çözüm arayan Vatan Partisine koştu

Büyük kurultayını tamamlayan ve Cumhurbaşkanı adayını açıklayan Vatan Partisi çözüm arayan vatandaşın yanında ve her yerde sahadaydı.  İktidara talip olan Vatan Partisi 2022 yılını da vatandaşın derdine ortak olarak büyük mücadeleyle geçirdi. İşte Vatan Partisi'nin 1 yılı...

İşçinin, çiftçinin, üreticinin, sanayicinin kısacası hep çözüm arayan vatandaşın yanındaydı. Sadece seçim için değil çıkmazda olan vatandaşa çıkış yolunu göstermek için de sahadaydı.

Türkiye'nin sorunlarına çözümler sıralayan, siyasette rota çizen, vatandaşın ilk başvurduğu merkez haline gelen Vatan Partisi 2022 yılını da vatandaşın derdine ortak olarak büyük mücadeleyle geçirdi.

"Tasarruf, yatırım, istihdam ve üretim" sloganıyla hareket eden Vatan Partisi 2022 yılında Türkiye genelinde toplam 37 Üretim Devrimi Kurultayı yapıldı. Vatan Partisi üretici için yeniden umut oldu. Çünkü kurultaylarda konuşanlar üreticilerdi.

22 Ocak'ta Ankara OSTİM'deki Üretim Kurultayı, 30 Ocak'ta Zonguldak Kömür Kurultayı, 26 Martta İstanbul Tuzla'da, 2 Haziran'da İzmir'deki Üretim Kurultayları ve 25 Haziran Rize'de yapılan Çay Kurultayı büyük ses getirdi.

Vatan Partisi gençliği de merkeze alan bir politikayla ilerledi. Gençliğin üretimin merkezinde tutan tek parti olarak büyük alkış aldı.

Vatan Partisi, kentlerin üretim sorunlarından yerel yönetimlerdeki yolsuzluklara kadar vatandaşın yanındaydı.

Vatan Partisi elektrik dağıtımının kamulaştırılmasını ülkenin gündemine taşıdı. Yurt çapında kurduğu “Ucuz Elektrik Platformları” kuruldu. Yüzlerce noktada ucuz elektrik ve kamulaştırma eylemleri yapıldı.

Eylemlere katılan halkı selamlayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kamulaştırmanın şart olduğunu vurguladı.

Ve Mart ayında önemli bir kampanya başlatıldı. Görev Vakfı, Aydınlık ve Ulusal Kanal’ın bulunduğu, İstiklal Caddesi Deva Çıkmazı’nda yer alan tarihi binanın mülkiyetinin alınması için harekete geçildi. Büyük seferberliğin düğmesine basıldı.

Tarihi binanın mülkiyetini almak için başlatılan imece sonucunda tapu alındı. Heyecanıyla Türkiye'yi saran kampanyada yurt içinden ve dışından binlerce vatansever elini taşın altına koydu.

Vatan Partisi dış siyasette de öncü sorumluluklar üstlendi. Türkiye genelinde NATO'dan çıkalım eylemleri başlatıldı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının failinin ABD olduğunu açıkladı. Saldırının NATO eylemi olduğunu kaydeden Perinçek, "NATO'dan çıkalım" vurgusu yaptı.

Eylemler yurt geneline yayıldı. Dünya basınında da büyük yankı uyandırdı.

Vatan Partisi, ABD yaptırımlarına boyun eğmeyen ve Türkiye-Rusya ilişkilerinin önünü açacak Altın Fırsat Buluşması'nın da öncüsü oldu.

Toplantıda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Rus devlet yöneticilerin yanı sıra Türk ve Rus iş insanları da konuştu. Türk iş insanları Rusya ile ilişkilerin önünün daha da açılması için taleplerini ortaya koydu, Rus iş insanları da yaptırımları birlikte delme çağrısı yaptı. Etkinliğe katılan Rus heyet Türk iş insanlarını Moskova'ya yatırım yapmaya davet etti.

Vatan Partisi'nin hem iç hem de dış siyasette izlediği politikalar büyük takdir topladı. Partiye katılımlar giderek arttı.

İş insanı Ethem Sancak da Vatan Partisi saflarına katıldı. Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, "Ethem Sancak Vatan Partisi'ne hükümet olmak için geldi" dedi.

Vatan Partisi yerel mücadelelerde de vatandaşı hep destekledi. Kayseri Şeker Fabrikası'nda işten çıkartılan işçilerle ilgili basın açıklaması yapıldı. Mücadelenin bütün Kayseri halkının, Türkiye’nin ve Vatan Partisi’nin mücadelesi olduğu kaydedildi.

Vatan Partisi Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Federasyonu tarafından dolandırılan arıcıların yanındaydı. Perinçek, arıcılara kefil olduğunu söyleyerek verdi mesajını.

Bursa'ya bağlı Hürriyet Köyü sakinlerinin toprak mücadelesinde de ses oldu Vatan Partisi...

Vatan Partisi Toplumsal çürümeyi dayatan LGBT savunucularının da karşısındaydı. İstanbul Sarçhane ve İzmir'de “Büyük Aile Buluşması”ları yapıldı. Ailenin hedef alındığı tehlikeye karşı büyük yürüyüşler yapıldı.

Vatan Partisi özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde büyük atılımlar başlattı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak Diyarbakır, Mardin ve Siirt'e ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerde Vatan Partisi'ne ilgi büyüktü.

26 Kasım'da ise 11. Amiral Soner Polat Genel Kurultayı Ankara'da büyük bir coşkuyla toplandı. Partisinin genel kurultayında konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD'ye karşı direnen ülkelere selam gönderen Perinçek, yeni bir dünyanın kurulduğuna vurgu yaptı.

"Türkiye'nin hapishanelerinde NATO generalleri yatıyor" diyen Perinçek, NATO'nun Türkiye'deki yerinin toprağın altı olduğunu vurguladı. Ne ak partinin ne de altılı masanın Türkiye'nin sorunlarına çözüm olamayacağını belirten Perinçek, Vatan Partisi'nin hükümet olma zamanının geldiğini söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 11. Genel Kurultay’da delegelerin oy birliği ile cumhurbaşkanı adayı seçildi.

Vatan Partisi 2022'ye damga vuracak önemli bir eyleme daha imza attı. PKK'nın Meclis'teki temsilcisi HDP'nin kapanması için Anayasa Mahkemesi önünde eylem başlatıldı. HDP kapatılana kadar eylemin devam edeceği vurgulandı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

vatan partisi Doğu Perinçek 2023