Aselsan tarafından modernize edilen kısa adı ZMA olan "Zırhlı Muharebe Araçları" güvenlik güçlerine teslim edildi. Proje kapsamında 134 adet eski nesih ZMA’lar modern insansız kuleye ve otonom kabiliyete sahip olacak.
Son teknoloji silah, teçhizat ve sistemler, Suriye sınırındaki Hatay'da görev yapan Mehmetçik'in gücüne güç katıyor. 7 gün 24 saat nöbet tutan Mehmetçikler, sınırda kuş uçurtmuyor.
Şimdi genç bir girişimciyi getiriyoruz ekranlarınıza. Elektrik elektronik mühendisi Eray Sakarya, taşıdığı mini dronlarla saldırı yapabilen insansız hava aracı tasarladı. Sakarya, tasarladığı araçlarla savunma sanayisine destek sunacak.
Türkiye'nin Milli Muharip Uçağının görev bilgisayarını, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tanıttı. Bakan Varank, TÜBİTAK BİLGEM tarafından tasarlanan ve geliştirilen görev bilgisayarının zamanından önce TUSAŞ'a teslim edildiğini söyledi.
Milli Muharip Uçak'ta yeni bir aşama daha kaydedildi. 2025'te göklerde olması planlanan uçağın ilk prototipi, Son Montaj Hattı'na alındı. Prototipin çok kısa sürede kendi iniş takımları üzerinde durması, 18 Mart 2023'te ise motorları çalışır biçimde hangardan çıkması bekleniyor.
Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, geliştirilme sürecinde önemli bir aşamayı daha geçti. Kızılelma, ilk Otomatik Taksi ve Koşu Testini başarıyla tamamladı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar : "‘S-400 nerede?’ deniliyor. Yerinde ve kullanılmaya hazır"
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Muharip Uçağının son montaj hattının açıldığını, uçağın ete kemiğe büründüğünü, görüntülerin yarın servis edileceğini söyledi.
TBMM'de gerçekleştirilen Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'den F-16 alımına ve S-400'ün kurulumuna ilişkin açıklamada bulundu.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ile FNSS arasında imzalanan "6x6 Mayına Karşı Korumalı Araç (MKKA) Tedariki Projesi" kapsamında geliştirilen "Pars IV 6x6 Özel Operasyon Araçları" güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu.
ASELSAN’ın geliştirdiği Göker 35 milimetre Çok Maksatlı Silah Sistemi, göreve hazır olduğunu gösterdi. Sistem, mini/mikro İHA sınıfında yer alıyor. Küçük ve zorlu hedefleri beklenin çok üzerinde menzillerde imha etmeyi başardı.
Türk savunma sanayi şirketlerinden SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri, yeni bir ihracat başarısı yakaladı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları için millileştirilen mühimmat eğitim podu, Pakistan'a ihraç edilecek.