Unutkanlık Problemine Son! Hafızayı Güçlendiren Yılan Meyvesi!
Sizler de günün koşuşturmacası ve yoğunluğu arasında unutkanlık problemi yaşayanlardan mısınız? Yılan meyvesi hafızayı güçlendirip unutkanlığa son veriyor! Yılan meyvesi hakkında bilinmeyen detaylar ve şifa getirdiği o hastalık sizler için hazırladığımız yazıda!
Unutkanlık, yoğun iş ve hayat temposu arasında çoğu kişinin başına gelen bir durumdur. Yılan meyvesi çeşitli bir vitamin deposu olduğundan hafızayı güçlendirmekte bire bir! Yılan meyvesinin bilinmeyen şifalı yönleri ve daha fazlası yazımızda!
HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR! VİTAMİN DEPOSU YILAN MEYVESİ!
Yılan meyvesi Güney Amerika'ya özgü, özellikle Endonezya'da yetiştirilen bir kaktüs türünün meyvesidir. Bilimsel adı Cereus jamacaru olan bu meyve, olgunlaştığında yılan derisi gibi görünen kahverengi-yeşil bir kabuğa sahip olduğundan yılan meyvesi adını almıştır. Etli kısmı beyaz, sulu ve tatlı bir lezzete sahiptir.
Yılan meyvesi, C vitamini, potasyum ve lif bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Vitaminlerin dışında, antioksidanlar açısından da zengindir. Bu sebeple, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, kalp sağlığını korumaya ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olduğu düşünülmektedir. Yılan meyvesinin 100g'ındaki besin değerleri şu şekildedir:12 gram karbonhidrat, 1 gram protein, 3 gram lif, 20 miligram C vitamini, 220 miligram potasyum içermektedir. Sizler için yılan meyvesinin faydalarını yazdık!
YILAN MEYVESİ FAYDALARI!
Yılan meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor, pek fazla bilinmeyen bu meyve aslında şifa deposu! İşte o faydalar:
- Antioksidan içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.
- Kan basıncını düşürmeye destek olur.
- Kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur.
- Kanser riskini azalttığı düşünülmektedir.
- Lif içeriği ile bağırsak hareketlerini destekleyerek, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
- C vitamini içeriği ile cilt sağlığının korunmasına yardımcı olur.
YILAN MEYVESİNİN HAFIZAYI GÜÇLENDİREN SIRRI!
Yılan meyvesi, C vitamini, potasyum ve lif bakımından zengin bir meyve olduğundan hafızanın güçlendirilmesinde önemli rol oynar. İçeriğindeki C vitamini, nöronların hasar görmesini önler ve yeni nöronların oluşumuna yardımcı olur. Beynin düzgün çalışması için gerekli olan potasyum mineralini de içermektedir. Lif ise beynin besinlerle daha iyi beslenmesine yardımcı olur. Yapılan araştırmalar, yılan meyvesinin hafızaya iyi gelebileceğini kanıtlar nitelikte olmuştur. Örneğin, bir araştırmada, yılan meyvesi tüketen kişilerin, hafıza testlerinde daha iyi performans gösterdiği sonucuna ulaşılmıştır.
YILAN MEYVESİ NASIL TÜKETİLİR!
Yılan meyvesi, genellikle çiğ olarak tüketilir. Kabuğu bir bıçak yardımıyla soyulduktan sonra etli kısmı küçük parçalar halinde ya da bir kaşık yardımıyla yenilebilir. Ayrıca yılan meyvesi, meyve suyu, dondurma ve salatalarda da kullanılabilir.
Genel olarak güvenilir bir meyve olarak kabul edilen yılan meyvesini ilk kez deneyecek kişilerin herhangi bir alerjik reaksiyon görülme ihtimaline karşı meyveyi küçük bir miktarda tadıp belirli bir süre beklemeleri önerilir.