Osman Müftüoğlu Muhteşem Baharatlarını Açıkladı! 1 Tatlı Kaşığı Bile Hafızayı Gençleştiriyor
Son zamanlarda unutkanlık küçük büyük demeden herkesin sorunu haline geldi. Unutkanlıkla başa çıkmak ise çok basit. Kolay ulaşabileceğiniz, gün içinde tüketebileceğiniz besinlerle hafızasını gençleştirebilirsiniz. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, unutkanlık için bu 3 baharatı tavsiye ediyor
Türk mutfağının vazgeçilmez baharatları yalnızca yemekleri tatlandırmıyor aynı zamanda sağlık açısından da önemli bir konumda yer alıyor.
Hafız problemleri günümüzde genç yaşlı demeden herkeste görülmektedir. Stres, yaşanılan sorunlar, ilaçlar ve birçok etken bu hafıza problemlerini ortaya çıkarabilir.
GENÇLER NEDEN HAFIZA PROBLEMİ YAŞIYOR
Gençlerde yaşana hafıza problemleri genellikle uyku problemleri, vitamin eksiklikleri ve depresyon gibi sorunlarla ortaya çıkabilir. Teknolojinin yaygınlaşması ve artan kullanımı da bir etkendir.
Genç yaşlarda başlayan hafıza problemlerinin altında farklı bir sağlık problemi olabilir. Yavaş yavaş ilerleyen hafıza problemlerinde erken teşhis önemlidir.
Unutkanlık problemi günlük hayattaki aktiviteleri olumsuz etkilemektedir. Gençlerde görülen hafıza problemi ise telefon ve bilgisayar bağımlılığından kaynaklandığı düşünülmektedir. Hafıza sorunlarının başlıca nedenlerinden biri de folik asit, B12 vitamin eksiklikleri olabilir.
HAFIZA SORUNLARIYLA NASIL BAŞA ÇIKILIR?
Genç yaşlarda yaşanan hafıza sorunlarıyla başa çıkmak oldukça kolaydır. Düzenli kitap okumak, düzensiz uykudan vazgeçmek, beslenme alışkanlıklarını dengelemek ve teknolojik alet kullanımını en aza indirebilmek hafıza sorunlarının giderilmesinde etkili faydalar sağlayabilir.
PROF. DR. OSMAN MÜFTÜOĞLU 3 BAHARATI ÖNERDİ
Osman Müftüoğlu belleğinizi tazeleyecek 3 baharatı açıkladı:
- Zerdeçal
- Safran
- Kimyon
Alman bilim insanlarını araştırmaları doğrultusunda zerdeçalın içerisinde bulunan bir maddenin hafızayı güçlendirdiği öğrenildi.
Araştırmalara göre günde 1 kaşık tüketilen zerdeçal, beyin fonksiyonlarını harekete geçirir. Beynin iyileşmesinde etkili bir rol oynayan zerdeçal yaşlanmaya bağlı beyin fonksiyonlarında bozulmayı azaltır.
ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLİR?
Zerdeçal özellikle tavuk yemeklerinde kullanır. Bir diğer öneri ise yağlı yemeklerde tüketilmesidir. İçerdiği kurkumin sadece yağda çözünebilir olduğundan yağ içerikli veya yoğurt gibi doğal yağ bulunduran besinlerle karıştırılarak tüketilmesi daha doğru olur.