Mucizeleri say say bitmiyor! Tezgahlarda yerini aldı, hem hücre onarıcı hem folik asit deposu!
Havaların soğumasıyla artış gösteren grip vakalarından sonra, birçok kişi bağışıklığını güçlendirmek için sağlıklı besinlere yönelmeye başladı. Mevsiminde yenen bazı balıklar çeşitli hastalıklara kalkan olabiliyor. Özellikle palamutun mucizeleri say say bitmiyor.
Sonbahar aylarının gelmesiyle düşen bağışıklık sistemini, doğru besin tercihleri yaparak güçlendirmek mümkün.
Balıklar yüksek kaliteli protein kaynağıdır. Aynı zamanda yağlı balık türleri sağlık için oldukça önemli omega-3 yağ asitlerini içerir. Yaşlılıkta görme sorunlarından daha iyi bir zihin sağlığına kadar balığın pek çok faydası bulunur
Eylül ayından itibaren tezgahlarda yerini almaya başlayan palamut balığı; A vitamini, potasyum, fosfor gibi besin değerleri içerir.
Kardiyovasküler sağlığın korunmasında faydalı olan omega-3 seviyesini arttırır. Ayrıca iyi bir B6 vitamini ve folik asit kaynağıdır.
Omega-3 yağlı asitleri kalp krizi, anormal kalp ritimleri ve felç riskini azaltabilir. Bir omega-3 kaynağı olan olarak cildi güneş yanığından koruma özelliğine sahiptir.
Vücudun detoksifikasyonuna yardımcı olur. Omega-3 ve selenyum, vücudu zararlı bileşiklerden, ilaçlardan temizlemeye yardımcı olan çok önemli bir antioksidandır.
Palamut yüksek oranda protein içeriği ile hücre yenilenmesine destek olur. Palamuttaki protein içeriği, açık yaraların kısa zamanda iyileşmesini sağlar. Cildi gençleştirir ve onarır. Palamut ayrıca D vitamini açısından en zengin balık türlerindendir.
Hafıza düşüşü ve alzheimer hastalıklarının korunmasına yardımcı olur. Omega-3 etkisiyle depresyona karşı faydalıdır.
Daha fazla balık yiyen kişilerde görme bozukluğu ve körlüğün önde gelen nedenlerinden biri olan AMD riski çok daha düşüktür. Bazı araştırmalar, palamut gibi balıkların uyku kalitesini artırabileceğini söylüyor.