Güneş kremi alırken dikkat! Sahte güneş kremleri birçok cilt hastalığına yol açıyor

Kavurucu sıcakların etkili olmasıyla güneş kremlerine olan ilgi de arttı. Ancak dikkat! Sahtekarların iştahı da kabardı. Uzmanlar güvenilir ürünler için eczanelerden alışveriş yapılması gerektiğini vurguluyor. Peki güneş kremi alırken sahte ürün olduğunu nasıl anlarız? Ayrıntılar haberimizde...

Havalar ısındı, tatil sezonu açıldı, güneşin zararlı ışınlarından korunmak için kremlere ilgi arttı. Ancak sahte güneş kremleri tehlike saçıyor.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş kremleri kullanımı arttı. Ancak internete daha uyguna satılan güneş kremlerinin sahte olma riski çok yüksek. Sahte güneş kremlerinin ise ciltte birçok hasara sebep olabiliyor.

Uzmanlar sahte güneş kreminin göz ile ayırt edilebilmesinin zor olduğunu söylüyor. Peki güneş kremi alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, "Ürünün ambalajına dikkat edin. Özentisiz, yırtık, yıpranmış bir ambalajlı ürünleri kesinlikle almayın. Ürünün kıvamı bozulduysa, kokusunda bir absürtlük varsa ya da ürünü sürdüğümüz zaman deri onu tamamen emmiyorsa, derinin üzerinde kalıyorsa muhtemelen bu ürünler bozuk üründür." dedi.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç Tıbbi Cihaz Kurumu'da 81 kozmetik ürünün yüzde 30’unu uygunsuz olarak üretildiğini tespit etti. Merdiven altı ve ruhsatsız ürün üreticilerine 160 bin lira para cezası kesildi.

güneş kremi Güneş yaz