Bir kaşık balla enfeksiyonu yok ediyor! Salgına karşı evde bitkisel çözüm!
Gribal enfeksiyon vakaları artmaya devam ederken internette gripten korunma yolları araştırılıyor. Tüm Türkiye'yi etkisi altına almaya devam etse de doğal yöntemlerle korunmak mümkün olabilir. Bağışıklığı güçlendiren, enfeksiyonu bitiren bazı besinler birlikte adeta doğal antibiyotik oluyor.
C VİTAMİNİ ZENGİN BESİNLER:
Portakal, mandalina, greyfurt, çilek, kivi gibi meyveler bol miktarda C vitamini içeriyor. C vitamininin kış hastalıklarına karşı koruyuculuğu bilimsel kaynaklarda yer alıyor. Uzmanlar, kış aylarında özellikle kamkat gibi faydası kanıtlanmış besinlerin tüketilmesini öneriyor. Günde 7 tane kamkat meyvesi yenildiğinde günlük ihtiyaç duyulan C vitamini ihtiyacının tamamını karşılamış oluyor.
PIRASA:
Bol miktarda antioksidan içeren pırasa, kış aylarında en sık tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor. Pırasa, kahvaltıda yumurtayla birlikte zeytinyağında pişirilerek tüketildiğinde hem bağışıklığı güçlendiriyor hem de vücuttaki enfeksiyonu bitiriyor.
SARIMSAK:
Antiviral ve antibakteriyel özelliği sayesinde kış hastalıklarına karşı bağışıklığı güçlendiren sarımsak, en şifalı etkisini çiğ veya közlenmiş olarak tüketildiğinde gösteriyor.
TAZE NANE:
Boğaz ağrısını hafifleten taze nane, çaylarda veya yemeklerde tüketilebilir. Taze nane, bağışıklığı güçlendiriyor aynı zamanda ağız içi yaraları iyileştiriyor.
YOĞURT:
İçerisinde bol miktarda probiyotik bakteri bulunan yoğurt, bağırsak sağlığını destekliyor. Özellikle gribal enfeksiyon döneminde bağırsak sağlığını koruduğu için enfeksiyon oluşmasını önlüyor. Yoğurttan en yüksek düzeyde faydalanmak için baharatlarla veya yeşilliklerle karıştırılarak tüketilmesi öneriliyor.
ZENCEFİL:
Anti-inflamatuar özelliği sayesinde vücuttaki mikrobu tamamen atan zencefil, boğaz ağrısı, boğaz yanması, öksürük gibi şikayetlere çare oluyor.
DOAL ANTİBİYOTİK TARİFİ:
Uzmanlar, özellikle kış aylarında tüketilmesi gereken, doğal antibiyotik görevi gören bu tarifi öneriyor. Bağışıklığı güçlendiren bu tarif, hastalığa yakalanma ihtimalini de düşürüyor.
Malzemeler:
1 Dilim taze zencefil
1 yemek kaşığı organik elma sirkesi
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
1 tatlı kaşığı bal
1 su bardağı içme suyu
Yapılışı:
Kaynamış suyun içine diğer malzemeleri ekleyin ve beş dakika demlendikten sonra çay olarak günde bir fincan tüketin.