Bakan Koca: "SMA Bilim Kurulu 31 Ocak'ta toplanacak"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulu'nun 31 Ocak'ta toplanacağını açıkladı. Tedavide kullanılmak üzere iki ilacın daha olduğunu ancak bu ilaçların Türkiye'de kullanımını SMA Bİlim Kurulu'nun değerlendireceğini belirtti.

SMA Bilim Kurulu toplanıyor.

Beklenen toplantının tarihini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı.

 "SMA BİLİM KURULU 31 OCAK'TA TOPLANIYOR"

Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Koca, toplantı hem tarihini hem de toplantıda gündeme gelecek kritik konuyu paylaştı:

- En önemli gündemimiz SMA Bilim Kurulu. Toplantının günü de netleşti. 31 Ocak Salı günü SMA Bilim Kurulu toplanacak. Bizde bildiğiniz gibi bütün hastalara uygulanan bir ilacımız var.Ayrıca ikinci ve üçüncü bir ilaç söz konusu. Bu diğer iki ilacın da Türkiye’de kullanımı ve hangi hasta grubuna kullanılması gerektiğiyle ilgili Bilim Kurulu’nun bir toplantısı olacak. Bilim Kurulu sonrası da bir açıklama yapmış olacağız.

Kuduz aşısının piyasada olmadığına ilişkin iddialara da yanıt verdi Bakan. Fahrettin Koca, "Piyasada şu an ciddi miktarda kuduz aşımız var. Herhangi bir sorun yok" dedi.

Piyasada genel anlamda yaşanan ilaç krizine ilişkin ise, "Önümüzdeki iki üç hafta içerisinde sorun önemli ölçüde azalacak. Antibiyotikler, çocuk şurupları dahil olmak üzere tüketimi fazla olan ilaçların önemli oranda üretimi artırılarak piyasaya verilecek" yanıtını verdi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

sma bilim kurulu SMA hastalığı