Anadolu Kadınlarının Sırrı O Çorba! Anında Gribi Kesiyor Virüsleri Yok Ediyor
Kemik iliğinin içinde bulunan vitamin ve mineraller vücudumuz için oldukça faydalıdır. Özellikle soğuk havalarda adeta antibiyotik etkisi yaratır. Peki kemik iliği çorbasının faydaları nelerdir?
Kemik suyunun birçok faydası vardır bunlardan en önemlisi ise vücut direncini arttırması ve antibiyotik etkisi yaratmasıdır. Peki faydaları sadece bu kadar mı?
KEMİK SUYU ÇORBASININ FAYDALARI
- Kemikleri güçlendirir.
- Vücutta oluşan yaraların hızlıca onarılmasını sağlar.
-Saçların ve tırnakların daha güçlü uzamasını sağlar.
- Yüzde oluşan kırışıklıkları azaltarak, cildi gençleştirir.
- Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi kış hastalıklarına karşı direnç sağlar.
- Bağırsak sağlığını korur ve iyileştirir.
- Bağışıklık sistemini güçlendiren etkileri bulunur.
- Diyet listenizde yer alabilir. Kilo vermenizi sağlar.
- Kemik erimesi hastalığı esnasında ve öncesinde tüketilmesi iyileşmeyi hızlandırır.
- Kemik iliğinin içinde bulunan maddeler, iltihaplanmanın hızlıca geçmesini sağlar.
- Beyin hastalıklarında özellikle hormonların işlevinin düzene girmesi için kullanılır.
- Kemik suyu, mide ve sindirim sistemi hastalıkları için tedavi edici özelliklere sahiptir.
- Özellikle bebeklerin ve çocukların gelişimine katkı sağlar.
- Sporcular ve kas geliştiren kişilerin eklem sağlığı açısından kullanması gereken bir üründür.
KEMİK SUYU ÇORBASINI HERKES TÜKETEBİLİR Mİ?
Kemik suyu vücuda oldukça faydalıdır o yüzden tüketilmesi için belli bir yaş aralığı bulunmamaktadır. Hatta bebeklerin ve çocukların gelişime katkı sağlamaktadır. Ancak belli bir hastalığınız varsa doktorunuza danışarak tüketmelisiniz.
NASIL YAPILMALIDIR?
Kemik suyu, piştikten kısa süre sonra süre sonra soğuyarak donmaktadır. Bu sebeple dışarıdan alınan kemik sularını tüketirken ne kadar sürede donduğu ve hangi kıvama geldiği araştırılmalıdır. Isınmaya başladığı andan itibaren sıvılaşmaya başlayan ürünler tüketilmelidir.