Ülkemizin Dört Bir Yanından Bal Çeşitleri! Ülkemizde Yetişen Bal Çeşitleri Hangileri?
Tükettiğiniz balların nereye özgü olduğunu biliyor musunuz? Ülkemizin dört bir yanında yetişen birbirinden güzel bal çeşitlerini sizin için araştırdık! İşte ülkemizde yetişen bal çeşitleri…
Akasya Balı
Özellikle Artvin’de yetişen akasya balı, zengin aromalı bir bal çeşididir. Yüksek antioksidan içeren akasya balı aynı zamanda cilde oldukça faydalıdır.
Çam Balı
Akdeniz’de çokça yaygın olan çam balı, bir salgı balıdır. Aynı zamanda çam balının fiyatıda oldukça uygundur.
Ihlamur Balı
Batı Karadeniz’de sıkça yetiştirilen ıhlamur balı hoş kokusuyla kendine hayran bırakıyor. Biotin ve niasin açısından zengin olan ıhlamur balı, kahvaltılık tüketimine uygun bir bal çeşididir.
Çiçek Balı
Türkiye genelinde yetişen çiçek balı, en sık tüketilen bal çeşididir. Aynı zamanda çiçek balı, tatlılarda kullanıma uygundur.
Kestane Balı
Tescili Kastamonu’da olan kestane balı dikkatli tüketilmesi gereken bir bal çeşididir. Ekstra zengin bir içeriğe sahip olan kestane balının fiyatı da oldukça yüksek.
Anzer Balı
Tescili Rize’de olan anzer balının bağışıklığı güçlendirici bir etkisi bulunmaktadır. Fiyatı oldukça yüksek olan anzer balı dikkatli tüketilmesi gereken bir bal türüdür.
Kekik Balı
Eşsiz bir tada sahip olan ve dilde kalıcı bir etki bırakan kekik balı, daha çok Batı Karadeniz bölgesinde yaygındır. Kekik balının günde 3 yemek kaşığından fazla tüketilmesi önerilmiyor.