Sebzeleri Pişirme Sürelerini Sakın Geçmeyin! İşte Patatesi Zehre Çeviren Yöntem
Yemekleri pişirme süresi oldukça önemli! Süreler aşıldığında sebzelerin besin değeri kaybolur ya da tam bir zehre dönüşürler. Bunun tam aksi süresi tamamlanmadığında da yine zararlı hale gelir. Peki sebzeler ne kadar sürede pişirilmeli?
Doğadaki en vitamin deposu dolu olan sebzelerin pişirilmesi oldukça önemlidir. Zamanında pişirilmediğinde ya da zamanında önce pişimi tamamlandığında da sebzeler faydasız olur. Sebzelerin vitaminlerini kaybetmemeleri için mutlaka bu sürelerde pişirin.
İste Sebzeleri Pişirme Süreleri
Kenevir
Eğer keneviri buharda pişirirseniz yaklaşık 8-11 dakikada bunu yapmalısınız. Ancak ocakta kızartmasını yapacaksanız 7-8 dakikayı geçmesin lif değeri kaybolur. Fırında ise ortalama 25-30 dakikada yapınız.
Mantar
Buhar ya da ocakta pişirecekseniz 4-5 dakikada yapmanız yeterli ancak fırın için 25-30 dakika da pişirmelisiniz.
Kabak
Kabağın ocakta ve buharda pişme hızı 6-7 dakika yeterlidir. Ancak Fırın için kabakların 25 dakikaya ihtiyacı var.
Patates
Patates az piştiğinde tam bir zehre dönüşür ve mide asidinden bağırsaklara kadar tüm sinir sistemini bozar. Buharda 12 dakika yeterliyken ocakta 25 dakika Fırında ise 40 dakika yeterlidir.
Havuç
Buharda 10 dakika Ocakta 5 fırında ise 25 dakika pişirilmeli.
Karnabahar
Buharda ve Ocakta ortalama 10 dakika pişirilmeli ancak fırında 20 dakika olmalı.
Brokoli
Buharda ve ocakta 7 dakika ancak fırında brokoli ortalama 25 dakika kalmalı.