Japonların Nasıl Bu Kadar Zayıf Olduğu Ortaya Çıktı! Bir Bardağı Zayıflamak İçin Yetiyor
Japonya, sağlıklı yaşam biçimi ile dünyaya örnek oluyor. Bu seferki örneği ise hem zayıflatan hem de sağlıklı bir yaşamın sırrı olan 'soba-cha' çayı. Soba-cha çayı, karabuğdayın kabuklu tohumlarından yapılarak üretiliyor. İşte soba-cha çayına dair her şey...
Japonların sık sık kullandığı, sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı olan soba-cha çayı, diyabetten kilo vermeye kadar birçok fayda sağlıyor.
Antioksidan bakımından zengin olan karabuğday, besleyici bir tohumdur. Karabuğdaydan elde edilen çay ise sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralarken kilo vermede yardımcı oluyor.
KARABUĞDAY ÇAYI NASIL YAPILIR?
Karabuğday çayını, kabuğundan arındırılmış bir şekilde kaynatmak gerekmektedir. Bu işlem, çayın fındıksı ve hafif kızarmış bir lezzet kazanmasını sağlar. Karabuğday, sıcak su ile karışınca ortaya misler gibi bir koku çıkar.
Karabuğday çayı Japonya merkezli tüketilen bir çay olsa da dünya çapında da tüketilmeye başladı.
KİLO VERMEZNİDE YARDIMCI OLUR
Karabuğdayın içinde bulunan antioksidanlar sizi zararlı maddelere karşı korur ve kronik rahatsızlıklarınızın giderilmesini sağlar. Özellikle kalp sağlığına iyi gelir ve kan basıncını dengeler. Aynı zamanda kötü kolesterolü azaltmak ve kan damarlarını iyileştirmek gibi faydalar da sunar.
DİYABET RİSKİNİ AZALTIR
Karabuğdayın içindeki besinlerin, kan şekerini düzenlediği öğrenildi. Özellikle diyabet hastaları ve kan şekerini düzenlemek isteyenler karabuğday çayını tüketebilir. Karabuğday çayı, sağlıklı yaşamı destekleyen bir içecek olarak öne çıkıyor.
KARABUĞDAY ÇAYININ TARİFİ
Karabuğdayın kabuklarını soyun ve tavada kavurun.
Kavrulan karabuğdayı kenara alın.
Daha sonra sıcak su kaynatın ve kavurduğunuz karabuğday tanelerini sıcak suya ekleyin.
Demlenen çayı isteğinize göre sıcak ya da soğuk içebilirsiniz.