Her gün bir kase kuru üzümlü süt yerseniz ne olur? Kuru üzüm ve süt tüketmenin faydaları
Kuru üzümlü süt, içeriğindeki besin maddeleriyle kemik sağlığından kanser riskinin azaltılmasına kadar geniş bir yelpazede sağlık avantajları sunuyor. Sağlığını önemseyenler için yazdık: Her gün bir kase kuru üzümlü süt yerseniz ne olur? Kuru üzüm ve süt tüketmenin faydaları
Beslenme uzmanlarına göre, kuru üzüm demirin yanı sıra A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri, potasyum, fosfat, kalsiyum fosforik asit minerallerini içeriyor.
Yetkililer, özellikle çocuklarda kan basıncının düzenlenmesi, kemik gelişimi, bilişsel faaliyetlerin desteklenmesi, bağırsak problemlerinin çözümü ve iltihabi hastalıkların önlenmesi gibi bir dizi durumda kuru üzümün son derece faydalı bir gıda olduğunu belirtiyor.
Yetkililer, özellikle çocuklarda kan basıncının düzenlenmesi, kemik gelişimi, bilişsel faaliyetlerin desteklenmesi, bağırsak problemlerinin çözümü ve iltihabi hastalıkların önlenmesi gibi bir dizi durumda kuru üzümün son derece faydalı bir gıda olduğunu belirtiyor.
Ayrıca, kuru üzümün demir bakımından zengin bir kaynak olduğu ve bu nedenle anemi tedavisinde etkili bir çözüm olduğu belirtiliyor. Kırmızı kan hücrelerinin oluşumunu destekleyen bu meyve, yüksek bakır içeriği ile dikkat çekiyor.
Kuru üzümün göz sağlığına da olumlu etkileri bulunuyor. İçerdiği A vitamini, beta-karoten ve alfa-karoten ile sağlıklı gözler için gereken besinleri sağlayarak göz sağlığını koruma konusunda yardımcı olabilir.
Süt, C vitamini ve demir haricindeki birçok vitamin ve minerali bünyesinde barındırır. Özellikle kalsiyum, fosfor, A ve B grubu vitaminleri, özellikle de B12, riboflavin ve protein bu zengin içeriğin öne çıkan unsurlarıdır. Kanserden hipertansiyona, diyabetten kalp sağlığına kadar birçok kronik hastalığa karşı koruyucu etkileri bulunan süt; kemik sağlığını desteklerken, tokluk hissi vererek kilo kontrolüne de yardımcı olur.
Erken yaşlarda düzenli ve yeterli kalsiyum alımı, kemik mineral yoğunluğunu artırmak ve ileri yaşlarda kemik erimesi gibi sorunları önlemek açısından büyük bir öneme sahiptir. Süt ürünlerindeki kalsiyum, diğer sebze ve besin kaynaklarına göre daha yüksek bir biyoyararlanım sağlar.
Kuru üzüm, tatlı tüketimine alternatif olarak tercih edilebilecek mükemmel bir seçenektir. Bu küçük meyveler, kalp sağlığını desteklemekten, kolon kanserinin önlenmesine, vücuttan safra atılımını kolaylaştırmaya ve kanser hücrelerinin büyümesini engellemeye kadar birçok alanda etkilidir. Sonuç olarak, günlük bir kase kuru üzümlü süt tüketimi sağlığınıza pek çok açıdan olumlu etkiler sunabilir.