Duşakabin nasıl temizlenir? Duşakabin camını parlatma yöntemleri nelerdir? Banyoda leke bırakmayan temizlik püf noktaları

Hem temizlik işinizi kolaylaştırmak hem de banyonuzu lekesiz ışıl ışıl hale getirmek için yardımınıza koşuyoruz: duşakabin nasıl temizlenir? Duşakabin camını parlatma yöntemlerinelerdir? Banyoda leke bırakmayan temizlik püf noktaları...

Duşakabin nasıl temizlenir? Duşakabin camını parlatma yöntemleri nelerdir? Banyoda leke bırakmayan temizlik püf noktaları
Duşakabin nasıl temizlenir? Duşakabin camını parlatma yöntemleri nelerdir? Banyoda leke bırakmayan temizlik

Duşakabin temizliği, hijyen ve sağlık bakımından da duşların ardından meydana gelen kir ve lekelerle baş edebilmek için de önemlidir. Duş jelleri, şampuanlar ve sabunlar gibi vücut temizliği ürünleri, cam yüzeylerde zaman içinde birikerek temizliği zorlaştırabilir. Nemli ve ıslak kalan yüzeyler olduğu için de temizlerken küf ve pas gibi çeşitli zorluklarla karşılaşılabilir. 

Duşakabin nasıl temizlenir? Duşakabin camını parlatma yöntemleri banyoda leke bırakmayan temizlik

DUŞAKABİN NASIL TEMİZLENİR?

Duşakabin camlarını temizlerken doğal ürünler kullanmak hem çevre dostu hem de ekonomik bir tercihtir. Ancak piyasada etkinlik sağlayan çeşitli jel veya krem şeklinde endüstriyel ürünler de bulunmaktadır.

Yoğuşma ve ani sıcaklık değişimleri nedeniyle iç yüzeylerde oluşan nem, küf oluşumuna yol açabilir. Bu nedenle düzenli temizlik önemlidir. Sodyum bikarbonat ve sirke içeren su bazlı bir karışım hazırlayarak camları silmek etkili olabilir. Limon suyu veya tuz da iyi bir kireç sökücü olarak kullanılabilir.

Karışımı sprey şişesine döküp yüzeye sıktıktan sonra bir sünger veya mikrofiber bezle silmeden önce birkaç dakika bekletmek etkisini artırır.

Duşakabin nasıl temizlenir? Duşakabin camını parlatma yöntemleri banyoda leke bırakmayan temizlik

Cam dışında musluk, duş başlığı gibi aksesuarlar da temizlenmelidir. Metal yüzeylerde aşındırıcı malzeme kullanmamak önemlidir.

Duş sonrasında duvarları bir havluyla silerek küf oluşumunu engellemek faydalıdır.

Küf oluşumuna yatkın alanlarda periyodik olarak küf önleyici ürünler kullanmak faydalıdır.

Hava sirkülasyonunu sağlamak için banyo camını hafifçe açık bırakmak buharlanmayı engelleyebilir.

Duşakabin nasıl temizlenir? Duşakabin camını parlatma yöntemleri banyoda leke bırakmayan temizlik

DUŞAKABİN CAMINI PARLATMA YÖNTEMLERİ

Sert su birikintileri için beyaz sirke ve su karışımı kullanmak etkili olabilir.

Cam duş kapılarını beyaz sirkeyle temizlemek parlatıcı bir etki sağlar.

Banyo mikropların ürediği bir alan olduğundan, temizlik ürünlerini doğru seçmek önemlidir. Sirke, çamaşır suyu gibi ürünler mikropları öldürüp temizlik sağlayabilir. Kireç lekeleri için beyaz sirke kullanmak etkili olabilir. 

Bebek yağı ve beyaz sirke, camlarda biriken sabun köpüğünü giderir. Ancak bebek yağının iyice durulanması gerektiğini unutmayın.

Cam duşakabinin temizliği için nano mendiller, mikrofiber bezler ve kir sökücü ürünler kullanabilirsiniz. Evde bulunan malzemelerle temizlik yapmak isterseniz, bir kapta bulaşık sabunu ile yumuşatıcıyı karıştırarak kullanabilirsiniz. Bu karışımı camın iç ve dış yüzeylerini silmek için kullanabilirsiniz. Temizlik sonrası parlak sonuçlar gözlemleyebilirsiniz.

duşakabin temizliği