Bitki Çaylarını Kaynatalım mı? Yoksa Demleyelim mi? Hastalıkların Kol Gezdiği Bu Dönemde Bitki Çayları Nasıl Tüketilmeli?
Neredeyse herkesin hasta olduğu ve hastalıkların iyice arttığı bu dönemde bitki çaylarını nasıl tüketmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Bitki çaylarını kaynatalım mı? Demleyelim mi? ikilemine son! İşte bitki çaylarının doğru tüketimi…
Tarçın Kabuğu Çayı
Metabolizmayı güçlendirmede oldukça başarılı olan tarçın kabuğu çayı, soğuk algınlığı ve enfeksiyon hastalıklarından vücudu korur. Tarçın çayının doğru kullanım şekli ise; kaynatma (dkoksiyon) yöntemidir.
Taze Zencefil Çayı
Bağışıklığı güçlendiren, mide bulantısına iyi gelen, sindirim sistemini destekleyen ve ağrı kesici özelliğe sahip olan taze zencefil çayının doğru kullanımı; kaynatma (dekoksiyon) yöntemidir.
Taze Zerdeçal Çayı
Bağışıklığı güçlendiren, sindirim sistemini ve kalp sağlığını destekleyen taze zerdeçal çayının doğru kullanımı; kaynatma (dekoksiyon) yöntemidir.
Nane Çayı
Genelde mide rahatsızlıklarına on numara fayda sağlayan nane çayının doğru kullanımı; demleme (infüzyon) yöntemidir.
Ihlamur Çayı
Hastalandığımızda vazgeçilmezimiz olan ve eşsiz tadıyla kendine hayran bırakan ıhlamur çayı, demleme (infüzyon) yöntemiyle tüketilmesi gereken bir bitki çaydır.
Rezene Çayı
Hoş kokusuyla herkesi cezbeden ve sağlığımız açısından oldukça faydalı olan rezene, antibakteriyel özelliğe sahip bir bitki çayıdır. Rezenenin doğru kullanımı ise demleme (infüzyon) yöntemidir.
Papatya Çayı
Sakinleştirici özelliğiyle bilinen ve stres, kaygı, uyku sorunlarını giderme gibi konularda oldukça işe yarayan papatya çayı, demleme (infüzyon) yöntemiyle tüketilmelidir.
Yeşil Çay
Diyettekilerin ve sağlıklı beslenen bireylerin gözdesi olan yeşil çay, demleme (infüzyon) yöntemiyle tüketilmesi gereken bir bitki çayıdır.