WhatsApp’tan yeni özellikler: Kullanıcıları bekleyen yenilikler

Dünya genelinde en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, sürekli olarak sunduğu yeniliklerle kullanıcılarını memnun etmeye devam ediyor. WhatsApp tarafından duyurulan yeni özellikler, ilk aşamada beta sürümünde kullanıcılar tarafından test ediliyor.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
WhatsApp’tan yeni özellikler: Kullanıcıları bekleyen yenilikler

Bu test sürecinin ardından, yeni özellikler tam ve eksiksiz haliyle tüm kullanıcıların beğenisine sunulmak üzere son güncellemelerde yerini alıyor. Sürekli kendini yenileyen WhatsApp, bu sayede kullanıcı kitlesini büyütme hızını koruyor. Artık sadece bir mesajlaşma uygulaması olmanın ötesine geçmeye başlayan WhatsApp, bireysel kullanımın yanı sıra iş amaçlı kullanımı da kolaylaştıran özellikler sunuyor.

Mesajlaşma uygulaması olarak bilinen WhatsApp, görüntülü arama, grup sohbeti, yedekleme gibi pek çok yenilikle adeta bir sosyal medya platformuna dönüşme yolunda ilerliyor. WhatsApp'ın duyurduğu yeni özelliklerden biri ise "Gizlilik Kontrolü" adıyla kullanıcılarla buluşuyor. Bu özellik, WhatsApp'ın Ayarlar menüsünde yer alacak. Gizliliğinizi korumak adına adım adım rehberlik sağlayacak bu özellik, bir panel olarak sunuluyor.

Özellikle gizlilik ayarlarında deneyimli olmayan kullanıcıların işini kolaylaştırmak ve güvenliklerini sağlamak amacıyla geliştirilen bu yeni özellik, çeşitli başlıklar altında kullanıcıların hizmetine sunulacak. Bu başlıklar arasında:

Kimin size ulaşabileceğini belirleyin: Bu bölümde, WhatsApp'ta size kimlerin mesaj gönderebileceğini kendiniz belirleyebilirsiniz. Sadece listenizdeki kişiler mi yoksa herkes mi ulaşabilir, bu seçimi yapma imkanı size bırakılacak.
Kişisel bilgilerinizi kontrol edin: Profil fotoğrafınız, adınız, durumunuz gibi kişisel bilgilerinizi kimlerin görebileceğini bu alanda ayarlayabilirsiniz.
Sohbetlerinizin gizliliğini artırın: Sohbetlerinizi daha güvenli hale getirmek için kullanabileceğiniz uçtan uca şifreleme, çift adımlı doğrulama gibi güvenlik özelliklerini burada etkinleştirebilirsiniz.
Hesabınızın güvenliğini güçlendirin: WhatsApp hesabınızı daha güvenli hale getirebilecek ve yeni güvenlik önlemleri ekleyebileceksiniz.

WhatsApp'ın Gizlilik Kontrolü özelliği şu an beta sürümünde test ediliyor. Tüm testler tamamlandığında ise bu özellik son güncellemeye eklenerek kullanıcılara sunulacak.

whatsapp yeni özellik