RTÜK Başkanı Şahin: YouTube ve dijital platformlarda kanunlara uymayan içerikler denetlenecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, YouTube ve diğer dijital platformlarda haber yaparak içerik üretenleri uyardı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
RTÜK Başkanı Şahin: YouTube ve dijital platformlarda kanunlara uymayan içerikler denetlenecek

Şahin, bu kişilerin Türk yasalarına uymak zorunda olduğunu vurguladı. Ayrıca, sokak röportajları, diziler ve gündüz kuşağı programlarıyla ilgili artan şikayetlerin düzenlemeler getireceğini belirtti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, YouTube'da haber programları yapanların denetim altında olduğunu ifade ederek, "Bu kişiler Türk yasalarına uymak zorundadır" dedi. Şahin, Ekol TV'de yaptığı açıklamada, YouTube ve sokak röportajları gibi yeni mecralarda da Türkiye Cumhuriyeti'nin yasalarına uygunluk sağlanması gerektiğini belirtti ve "Biz kimseye haber yapma yasağı getirmeyeceğiz, ancak lisans alacaklar" ifadesini kullandı.

Gündüz kuşağı programları ve dizilerle ilgili de şikayetler aldıklarını söyleyen Şahin, "Gündüz kuşağı programlarına yönelik şikayetler yalnızca izleyicilerden değil, sivil toplum kuruluşlarından, hükümetten ve muhalefetten de geldi" şeklinde konuştu. Şahin, "Ancak, dizilerle ilgili şikayetlerin daha fazla olduğunu" ve bu şikayetlerin genellikle örf ve adetlere, milli ve manevi değerlere aykırı yayınlarla ilgili olduğunu ekledi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

rtük Ebubekir Şahin denetleme