İnstagram ne zaman açılacak?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından uygulanan erişim engeli nedeniyle Instagram'a erişim hala sağlanamıyor. Dün sabah saatlerinden itibaren kullanıcılar, alternatif yollar haricinde Instagram'a giriş yapamıyor. Peki İnstagram ne zaman açılacak?

Mert Sagit Mert Sagit
İnstagram ne zaman açılacak?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından uygulanan erişim engeli nedeniyle Instagram'a erişim hala sağlanamıyor. Dün sabah saatlerinden itibaren kullanıcılar, alternatif yollar haricinde Instagram'a giriş yapamıyor. Türkiye'de Instagram'ın kapatılmasıyla ilgili ardı ardına açıklamalar yapılırken, popüler sosyal medya platformunun ne zaman tekrar açılacağı merak ediliyor. Ayrıca, Instagram'a getirilen erişim kısıtlamasının e-ticarette günlük 1,9 milyar liralık bir kayba neden olabileceği belirtiliyor. Peki, Instagram ne zaman erişime açılacak, sorun ne zaman çözülecek ve Instagram neden kapatıldı?

İNSTAGRAM'A NEDEN ERİŞİM ENGELİ VAR?

BTK'nin "site bilgileri sorgu sayfasında", Instagram'a erişim engeli kararı alındığı belirtildi. Instagram'ın kapatılmasının nedenleri  “Atatürk’e hakaret, çocuk istismarı, cinsel içerik paylaşımları ile Türkiye’nin Filistin tutumunu göz ardı etmesi” şeklinde sıralandı. Peki, Instagram ne zaman açılacak 2024, Instagram açılacak mı, Instagram neden kapatıldı, Instagram geri açılacak mı? İşte gelişmeler...

İNSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK? İNSTAGRAM NE ZAMAN DÜZELECEK?

Instagram'ın ne zaman tekrar erişime açılacağı konusundaki en net açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi. Bakan Uraloğlu, "Türkiye temsilcisiyle arkadaşlarımız görüşmelerini sürdürüyor. Hassasiyetlerimiz ve eksikliklerimiz net bir şekilde belli, bu eksiklikler giderildiğinde, örneğin bir saat sonra erişim engelini kaldırmış olacağız. Türkiye bağımsız bir ülke; kanunları ve kuralları var, herkesin bu kanun ve kurallara uymasını istiyoruz" dedi.

Erişim engeli kararının ardından sosyal medyada, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Hamas lideri İsmail Haniye ile ilgili taziye mesajlarını engelleyen Instagram’ı kınayan açıklaması gündeme getirildi. Ancak yetkililer, bu kararın bu durumla ilgili olmadığını ve bu nedenle engelleme kararının verilmediğini belirttiler.

instagram çöktü mü ınstagram