Çetin Ünsalan
Çetin Ünsalan Köşe Yazısı

Teşekkürler çocuklar

Siz bu bayrama çok yakıştınız. Ülkede iktidar edenlerin, türlü yollarla, herkesin ortak değeri olan, bağımsızlığın göstergesi sayılan bayramlara karşı yürüttüğü çalışmayı boşa çıkardınız. Hani insan, elindeki gücüyle rezil olur ya, işte onu yaptınız.

Herkesin ‘ne yapacağız’ dediği bir sırada, tertemiz, siyaset üstü, sadece Atatürk’ün çocukları, gençleri olarak ortaya çıktınız ve bir kıvılcımla düştünüz milletin yüreğine… Doğru anlatımlarla, ilkeli biçimde, haklılık noktasını bozmadan ortaya çıkıldığında nasıl milyonların toplanabileceğini gösterdiniz.

Siz, Cumhuriyet Mitingleri’nden sonra yaşananlara rağmen, o ellerine bayraklar alarak meydanlara koşan çoluk çocuk, kadın erkek, genç ihtiyar, herkesin aslında sapasağlam yerinde durduğunu kanıtladınız.

Siz bu ülkede tüm medya operasyonlarına rağmen, insanların beyninin yıkanamayacağını, yüreğindeki vatan aşkının adına gazete ya da televizyon denilen kıymeti kendinden menkul kuruluşlarla yok edilemeyeceğini gösterdiniz.

Sonrasında her noktada bir şölene dönüşen kutlamalarda sizin payınız çok büyük. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ndaki yaklaşımı ve insanları birleştiren tavrıyla Türkiye Gençlik Birliği’ni kutlamak, bu ülkeye gönül bağlamış herkesin vefa borcudur.

Teşekkürler çocuklar, bu ülkede siyaset ne kadar kirlenirse kirlensin tertemiz kaldığınız için.

Teşekkürler çocuklar, bir şeyi anlatmak kadar, nasıl anlatıldığının öneminin de altını çizdiğiniz için.

Teşekkürler çocuklar, herkesin ‘her şey elden gidiyor’ dediği anda, dosta, düşmana, tüm dünyaya burasının ‘Anadolu’ olduğunu kanıtladığınız için.

Teşekkürler çocuklar, birileri okyanus ötesine kaçarken, bayramı bayram ettiğiniz için.

Teşekkürler çocuklar, Atatürk’ün güvenini boşa çıkarmadığınız için. Tam bağımsızlık diye haykırdığınız için.

Teşekkürler çocuklar, karanlıktan yakınmak yerine, kalkıp bir mum yakmanın esas olan olduğunu bir kez daha kanıtladığınız için.

Sizin yaktığınız ateş, dalga dalga Türkiye’nin her noktasına yayıldı. Her parti, her siyasi görüş, tövbeli olanların dışında bu coşkuya eşlik etti.

Tüm Türkiye’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu oldu. Ama sizin sayenizde, bu bayram bugüne kadarkilerin hepsinden daha çok bayram oldu.

Teşekkürler çocuklar, bizim çocuklarımız, her görüşten her inanıştan 74 milyonun çocuğu olduğunuz için. Sizlerle gurur duyuyoruz ve hepinizi tek tek alnınızdan öpüyoruz.

- - -

teşekkürler çocuklar