Bodrum Sanat Fuarı desteklenmeli
Bodrum Belediyesi, Bodrum Belediye AŞ, Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi, BODTO, MİTSO, BODER destekleri ile DEMOS Fuarcılık tarafından ikincisi düzenlenen Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı, Herodot Kültür Merkezi’nde 23 Ağustos'ta açıldı. Sanatseverler 28 Ağustos Pazar gününe dek sergiyi ziyaret ettiler.
Açılış töreni, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, MİTSO Başkanı Reşit Özer, DEMOS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan, Fuar Danışmanı Zeynep Göztepe, oda başkanları ve çok sayıda sanatseverin katılımıyla gerçekleşti.
Hemen söyleyelim, Bodrum Herodot Kültür Merkezi'ni tüm eksikliklerine rağmen gayet güzel yapılmış çok amaçlı çağdaş bir kültür merkezi olarak değerlendirdik. Eksikliklere örnek olarak geniş bir park alanının olmaması gösterilebilir. Zemin katta bulunan galeride, tavandaki havalandırma borularından gelen ses mutlaka çözüm bulunması gereken ciddi bir sorun.
Sergiye yurt içi ve yurt dışından beş yüz sanatçı, koleksiyoncu ve sanatsever katıldı.
Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı'na her türlü destek verilmelidir. Fuar her yıl düzenlenmeli ve çıta uluslararası seviyeye yükseltilmelidir. Bodrum Asya'nın en batısında ve Avrupa'nın en doğusunda yer alan bir buluşma yeri. Batı ile Doğu'nun kucaklaştığı harmanlandığı yer. Bir tarih, kültür, turizm merkezi. Bodrum'da yapılan bu önemli etkinliğin kültür bakanı tarafından açılması daha büyük yankı yaratabilirdi.
Bodrum Çağdaş Sanat Fuarının ikinci gününde yapılan “GÜNDEN GELECEĞE SANATLA BAKIŞ” paneli, sanat programları yapımcı ve sunucusu ZAFER BİLGİN yönetiminde Akademisyen - Eleştirmen - Yazar Prof. Dr. GEDİZ AKDENİZ, Ressam - Yazar-Eğitmen AYLA YAKICI, Mimar - Ressam EVREN MUMCU, Oyuncu - Yazar - Yönetmen OKDAY KORUNAN'ın katılımıyla yapıldı.
Katılımcılar konuyla ilgili bilgi, düşünce ve düşlerini paylaştılar. Geçmişin deneyimiyle KAOS'tan, kargaşadan, düze, uyuma, anlayış ve hoşgörüye çıkmanın yollarını aradılar. Yürünen yolun ışığında günümüz sanatının geldiği noktadan yarına nasıl ulaşacağını sorguladılar. Kendi alanlarında gelecek üzerine düş ve düşüncelerini açıklayarak deneyimlerini paylaştılar.
Son bölümde izleyicilerin soruları üzerinden fikir alışverişi derinleştirilecek düş ve düşünceler paylaşılacak, fikirler sunulacak, bin çiçek açacaktı. Ancak verilen süre kısıtlıydı. Sırada halk oyunları gösterisi vardı. O nedenle soru yanıt bölümü gerçekleşemedi. Panelin tadı damağımızda kaldı.
Panele katılım sayısı oldukça azdı ama Okday Korunan, iyimserliğini bozmadı. "Burada çok azız ama biz gene de çoğunluğuz. Çünkü binlerce kişiye dokunuyoruz" diyerek sanatçının her birinin bozkırları tutuşturabilecek birikim ve etkiye sahip olduğunu vurguladı.
Böyle güzel bir söyleşide salonun dolmasını beklerdim. Anladığım kadarıyla Bodrum'a yerleşmiş olan ya da ziyaret eden sanatçılarımız sergiyi ziyaret etti ama "sosyetemiz"in ilgisini çok çekmedi sanat fuarı.
Herşeye karşın güzel bir etkinlik, çok emek harcandığı besbelli, Dünya çapında, dolu dolu sanatçılar, düzenleyciler, katkıda bulunanlar daha fazla ilgiyi desteği hak ediyorlar.
GÜNDEN GELECEĞE UZANAN SANAT KÖPRÜSÜ'NDEN BİZLER DE SANATÇILARIMIZLA BİRLİKTE GEÇELİM.
Kültür, sanat, erdem, bilgi, güzellikler bahçesinde birlikte gezelim.