Uluslararası İsminde Değişiklik Yapan Ülkeler
Uluslararası isminde değişiklik yapan ülkeler deyince ilk aklımıza ülkemiz geliyor. Uluslararası kanun ile uluslararasında Turkey olarak tanınan ülkemiz 2021 yılında Türkiye olarak anılmaya başlamıştı.
İran
87 milyon nüfusa sahip İran, 1935 yılında uluslararası kanun ile uluslararasında "Persia" ismi yerine "İran" olarak anılmaya başladı.
Tayland
71 milyon nüfusa sahip Tayland, 1939 yılında uluslararası kanun ile uluslararasında "Siyam" ismi yerine "Tayland" olarak anılmaya başladı.
Sri Lanka
22 milyon nüfusa sahip Sri Lanka, 1972 yılında uluslararası kanun ile uluslararasında "Ceylon" ismi yerine "Sri Lanka" olarak anılmaya başladı.
Myanmar
53 milyon nüfusa sahip Myanmar, 1989 yılında uluslararası kanun ile uluslararasında "Burma" ismi yerine "Myanmar" olarak anılmaya başladı.
Çekya
10 milyon nüfusa sahip Çekya, 2016 yılında uluslararası kanun ile uluslararasında "Çek Cumhuriyeti" ismi yerine "Çekya" olarak anılmaya başladı.
The Netherlands
17 milyon nüfusa sahip The Netherlands, 2016 yılında uluslararası kanun ile uluslararasında "Holland" ismi yerine "The Netherlands" olarak anılmaya başladı.
Eswatini
1 milyon nüfusa sahip Eswatini, 2018 yılında uluslararası kanun ile uluslararasında "Swaziland" ismi yerine "Eswatini" olarak anılmaya başladı.
Kuzey Makedonya
2 milyon nüfusa sahip Kuzey Makedonya, 2018 yılında uluslararası kanun ile uluslararasında "Makedonya" ismi yerine "Kuzey Makedonya" olarak anılmaya başladı.
Türkiye
84 milyon nüfusa sahip Türkiye, 2021 yılında uluslararası kanun ile uluslararasında "Turkey" ismi yerine "Türkiye" olarak anılmaya başladı.
Bharat
1,4 milyar nüfusa sahip Bharat, 2021 yılında uluslararası kanun ile uluslararasında "İndia" ismi yerine "Bharat" olarak anılmaya başladı.