Lelya Bayramoğulları Brezilya’da gönülleri fethetti

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doçent Lelya Bayramoğulları, Brezilya'da, unutulmaz bir konser verdi. İki eserin dünya prömiyerini yapan Bayramoğulları, büyülü çalgısıyla gönülleri fethetti.

Devrim Dönmez Devrim Dönmez

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doçent Lelya Bayramoğulları, Brezilya'da, unutulmaz bir konser verdi. İki eserin dünya prömiyerini yapan Bayramoğulları, büyülü çalgısıyla gönülleri fethetti. Bayramoğulları, dünyanın birçok ülkesinde sanat elçiliğine devam ediyor. Bir sonraki durağı, Meksika. Sanatçı, Uluslararası Flüt Festivali’nde ülkemizi temsil edecek.

Türk sanatçı Lelya Bayramoğulları, ezgilerini bir kez daha Latin Amerika’ya taşıdı. Brezilya’nın en büyük şehirlerinden Rio de Janeiro (riyo de janeriyo)’da, unutulmaz bir konser verdi.

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doçent Lelya Bayramoğulları, yedi kıtada gururla ülkemizi temsil ediyor.

Sanatçı, kendisine ithafen yazılan 'Lana-Amazonia Dreams' (Lana amazonya dırims) adlı flüt konçertosunu orkestra eşliğinde seslendirdi. Doğum günü için düzenlenen ‘Reflections’ (reflekşıns) adlı eseri, salonu dolduran dinleyici ile buluşturdu. Bu iki eserin dünya prömiyerini yaptı.

BREZİLYALILAR TÜRK BESTELERİYLE BULUŞTU

Konsere Brezilya’nın önemli müzisyenlerinin yanı sıra, orada yaşayan Türk vatandaşları ve Türkiye'nin Sao Paulo Başkonsolosu Gürsel Evren de katıldı. Sanatçı, genç yaşlı birçok Brezilyalıyı Türk bestecilerin eserleriyle de tanıştırdı.

Ayrıca Uni Rio Üniversitesi’nde flüt sanatçısı adayı gençlerle bir araya geldi, öğrencilere flüt dersi verdi. Çocukları da unutmayan Bayramoğulları, görme engelliler, maddi olanakları kısıtlı çocuklar ve müzik okullarında konserler verdi, 400'den fazla çocuğa flütüyle müzik keyfi yaşattı.

Dünyanın sayısız ülkesi sanatçımızı ağırlamak istiyor. Sırada Meksika var. Sanatçı, Meksika Uluslararası Flüt Festivali’nde solist olarak ülkemizi temsil edecek.

brezilya