Elon Musk’a Göre Herkesin Mutlaka Okuması Gereken Kitaplar
Elon Musk, dünyada şu ana kadarki en büyük girişimcilerden birisi olarak adını tarihe yazdırdı. Yaptığı en büyük başarılarının sırrının sorulması üzerine ise o konuyla alakalı bütün kitapları okuduğunu, araştırdığını söylüyor. Elon Musk'ın önerdiği kitapları sizinle paylaşmak istedik.
Yüzüklerin Efendisi - JRR Tolkien
Elon Musk Yüseklerin Efendisi hakkında şu sözleri söylüyor:
- Okuduğum kitaplardan, "Yüzüklerin Efendisi" ve "Vakıf" serisinin kahramanları her zaman dünyayı kurtarmayı bir görev olarak hissetmişlerdi.
Bir Amerikan Hayatı - Benjamin Franklin
Elon Musk "Bir Amerikan Hayatı" kitabı hakkında şu sözleri söylüyor:
- O bir girişimciydi.
- O hiçbir şeyden başladı. O sadece kaçak bir çocuktu.
His Life and Universe - Einstein
Elon Musk, katıldığı televizyon programında "Bir Amerikan Hayatı" kitabından bahsederken, Einstein'ın "His Life and Universe" kitabını da okuduğundan bahsediyor.
Geleceği Nasıl İnşa Edilir & Sıfırdan Bire - Peter Thiel
Elon Musk kitaplar hakkında şöyle söylüyor:
- Peter Thiel çok sayıda çığır açan şirket kurdu ve (bu kitap) bunun nasıl olduğunu gösteriyor.
Süper Zeka: Yollar Tehlikeler Stratejiler - Nick Bostrom
Elon Musk kitap hakkında şöyle söylüyor:
- Bostrom'un Süper Zeka kitabını okumaya değer. Yapay zeka konusunda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Potansiyel olarak nükleer silahlardan daha tehlikeli.
Howard Hughes: Hayatı ve Deliliği - Donald L. Barlett ve James B. Steele
Elon Musk kitap hakkında şöyle söylüyor:
- uyarıcı bir hikaye.
Otostopçunun Galaksi Rehberi - Douglas Adams
Elon Musk kitap hakkında bir röportajında şunları söylüyor:
- Sanırım 12 ya da 15 yaşlarındayken… Varoluşsal bir kriz yaşadım ve hayatın anlamını ve tüm bunların ne anlama geldiğini anlamaya çalışmakla ilgili çeşitli kitaplar okuyordum. Bütün bunlar oldukça anlamsız görünüyordu ve sonra evde Nietzsche ve Schopenhauer'in bazı kitapları vardı ve bunları 14 yaşında okumamalısınız (kahkahalar). Bu kötü, gerçekten olumsuz. Sonra Otostopçunun Galaksi Rehberi'ni okudum ki bu oldukça olumluydu ve önemli bir noktanın altını çizdi ki çoğu zaman sorunun cevaptan daha zor olduğu. Ve eğer soruyu doğru şekilde ifade edebilirseniz, cevap işin kolay kısmıdır. Yani evreni ne kadar iyi anlayabilirsek hangi soruları sormamız gerektiğini de daha iyi bilebiliriz. O halde en çok yaklaşan soru ne olursa olsun: Hayatın anlamı nedir? Nihayetinde anlamaya yaklaşabileceğimiz soru budur. Ben de bilincin ve bilginin kapsamını ve ölçeğini genişletebildiğimiz ölçüde bunun iyi bir şey olacağını düşündüm.