Engin Ardıç kimdir? Neden hayatını kaybetti? Engin Ardıç ne iş yapıyordu?
Sabah Gazetesi yazarlarından Engin Ardıç hayatını kaybetti. Ardıç'ın vefat haberinin ardından 'Engin Ardıç kimdir? Neden hayatını kaybetti? Nereli?' sorgulamaları internette yapılmaya başlandı. Peki Engin Ardıç kimdir? Neden hayatını kaybetti? İşte Engin Ardıç'ın hayatı ile ilgili bilgiler...
Sabah Gazetesi yazarlarından Engin Ardıç hayatını kaybetti. 71 yaşında yaşam gözlerini yuman Engin Ardıç'ın vefatına ilişkin Sabah Gazetesinden de son dakika açıklaması geldi.
Engin Ardıç, bir süredir tedavi gördüğü Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nde 27 Mayıs Cumartesi sabah saatlerinde yaşama gözlerini yumdu.
Sabah Gazetesi'nden Ardıç'ın vefatı ile ilgili yapılan açıklamada, "Sabah Gazetesi yazarlarından Engin Ardıç, tedavi gördüğü Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ardıç, 6 aydır amansız bir hastalık ile mücadele ediyordu." ifadeleri kullanıldı.
Peki Engin Ardıç kimdir? Engin Ardıç neden hayatını kaybetti? Engin Ardıç nerelerde çalıştı? Nereliydi? İşte Engin Ardıç'ın hayatı ile ilgili bilgiler...
ENGİN ARDIÇ KİMDİR? NEDEN HAYATINI KAYBETTİ?
Engin Ardıç, 1 Şubat 1952'de Trabzon'da dünyaya geldi. Gazeteci ve yazar olan Engin Ardıç, 1970 yılında Galatasaray Lisesi'ni 1976 yılında ise Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü'nü bitirdi.
Gazetecilik mesleğine 1970 yılında adım atan Engin Ardıç'ın çalıştığı ilk kurum "Tiyatro '70" dergisi oldu.
Reklam yazarlığı, BBC Türkçe yayınlar servisi spikerliği, Cumhuriyet ve Politika gazetelerinde tiyatro ve edebiyat eleştirmenliği yapan Engin Ardıç, Nokta dergisinde de yayın danışmanlığı görevini yürüttü.
Dünya, Sabah, Star ve Akşam gazetelerinde köşe yazıları yayınlanan Ardıç, bugünkü adı Star TV olan Inter Star televizyonunda ana haber bülteni sonrasında günün yorumunu yaptı. Elele, Tempo, Playmen dergilerinde de yazılar yazmıştır.
Engin Ardıç 24 Şubat 2008'den beri Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktaydı. Habertürk yazarı Oray Eğin geçen haftalarda Ardıç’ın beyin kanaması geçirdiğini yazmıştı.
ENGİN ARDIÇ'IN KİTAPLARI
• Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden... (1988)
• Kadın Suretleri (1989)
• İslâm Teksas'ta (1989)
• Şengül Hamamı (1989)
• Mustafa Kemal Sizin Gibi Kıro Değildi! (1990)
• Daktilo Konçertoları (1990)
• Turkobarok (1991)
• Teğel Teğel Hüzün (1991)
• Burjuvazi Şeyediyor Haa... (1999)