6 il için uyarı yapıldı! Sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Giresun, Trabzon, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
6 il için uyarı yapıldı! Sağanak geliyor

Vatandaşların, sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava beklenirken, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Van, Artvin ve Ordu'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, Giresun'un doğu, Trabzon'un batı kesimleri ile Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı bekleniyor.

6 il için uyarı yapıldı! Sağanak geliyor - Resim : 1

Meteoroloji, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmediğini ve sıcaklıkların ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirtti. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Meteoroloji, bazı kentler için kuvvetli yağış uyarısında da bulundu. MGM'nin açıklamasında "Giresun'un doğu, Trabzon'un batı kesimleri ile Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor. Bu nedenle sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

6 il için uyarı yapıldı! Sağanak geliyor - Resim : 2

Meteoroloji'nin Orta ve Doğu Karadeniz için yaptığı uyarıda, "Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin ve Ordu ile bu akşam saatlerinde Samsun'un doğu çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların, Giresun'un doğu ve Trabzon'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor" ifadeleri yer aldı.

Meteoroloji'nin Doğu Anadolu bölgesi için yaptığı uyarıda ise, "Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor" denildi.

sağanak yağış kuvvetli yağış