Zorlu kış geride kaldı. Karakeçili Yörükleri yaylalara doğru göçe başladı. Bin 150 keçi ile verimli yaylaların yolunu tutan Yörükler zorlu göçü anlattı.
Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde yaşayan Yörükler, düşmesine engel olacağı inancıyla çocuğun ayakları arasına bağlanan ip veya kurdeleyi keserek "duşak kesme" geleneğini yerine getiriyor
Honamlı Yörükleri, Isparta'da şenlikte buluştu. Vatana ve Cumhuriyete bağlılıklarıyla bilinen yörükler, kültürün devamını sağlamak için şenliklere büyük önem veriyor.
Şahin Efe Yılmaz; asırlardan bu yana devam eden Efelik geleneğinin en önemli takipçisi. Yazdığı çok sayıda kitap ile Zeybek, Yörük ve Türkmen kültürünü yaşatmaya çalışıyor.
Yurt genelinden binlerce Yörük bir araya geldi, Aydın’da yeniden göç yoluna düştü. Efeler ilçesinde düzenlenen 1. Ulusal Yörük Türkmen Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu.
Antalya’nın Kemer İlçesinde 8’inci Çukuryayla Yörük Şenliği yapıldı. Temsili Yörük göçü ile başlayan şenlikte, çoban ateşinin yakılmasından gelin almaya, güreş müsabakalarından eşek yarışına kadar her şey vardı. Yörüklerin buluşması, renkli görüntülere sahne oldu.
Mersin ile çevresindeki Yörüklerin kültürlerinin ve yaşam biçimlerinin uzun yıllar yaşatılması için Mersin Arkeoloji Müzesi'nde "Yörük salonu" oluşturuldu.
3 yılda 10 bin kilometre yolun envanterini çıkardı
Toroslar'da kurdukları kıl çadırlarda yaşayan Yörüklerin iftar sofralarını un aşı, keşkek, kömbe, bükme, bulgur pilavı ve hoşaf ile kurutulmuş etten yapılan yemekler süslüyor
Mersin'in Bozyazı ilçesinde "Doğa'dan Yörük Sofrası, Yöresel Tatlar Yarışması Şenliği" düzenlendi. İlk kez düzenlenen etkinlikte, anadolu ve yörük kadınlarının hazırladığı yemekler ve içeçekler tanıtıldı. Yarışmada birinci olanlara ise para yerine yerel esnaflardan hediye çeki verildi.
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir Yörük ailesi, Hıdırellez günü topladıkları çiy damlalarıyla yoğurt mayalayarak asırlık geleneklerini yaşatıyor. Benli ailesinin kadınları, her yıl Hıdırellez günü ve takip eden 2 gün boyunca şafak vakti uyanarak güneş doğana kadar tabak ve kaşıklarla otların üzerindeki çiy damlalarını yoğurt mayalamak için topluyor.
Bodrum'da düzenlenen ve renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte, örf ve adetlere, kültüre sahip çıkmanın önemi vurgulandı