uzay

Ötegezegenlerde yaşam olabilir mi - Ötegezegenlerde hayat

Ötegezegenlerde yaşam olabilir mi?

Michigan Üniversitesi'ndeki araştırmacılar 25 Mayıs 2023'te, gökbilimcilerin kurum bölgesini hesaba katarak yaşanabilir ötegezegen arayışını genişletebileceklerini söyledi. Ötegezegenlerde yaşam olabilir mi...

teknoloji Galaksi
Kara deliğe kanıtlar - Dünya'ya en yakın karadelik

Kara deliğe dair kanıtlar bulundu!

Bilim insanları, Dünya'ya en yakın küresel küme olan Messier 4'te orta kütleli bir kara deliğe dair kanıt buldular.

Bilim bilim insanları kara delik
Buzul çağı patlamasından kalma dev krater

Buzul çağı patlamasından kalma dev krater keşfetti!

Borealis Çamur Yanardağı Norveç sularında bulunan ikinci yanardağdır ve yerkabuğunun derinliklerinden sürekli olarak metan bakımından zengin, çamurlu bir sıvı akıtmaktadır.

BİLİM TEKNOLOJİ Bilim
Volkanlarla kaplı ötegezegen

Volkanlarla kaplı ötegezegen keşfedildi!

Gökbilimciler güneş sistemimizin ötesinde volkanlarla kaplı olabilecek Dünya büyüklüğünde bir ötegezegen keşfettiler. LP 791-18 d olarak adlandırılan gezegen, güneş sistemimizdeki volkanik olarak en aktif cisim olan Jüpiter'in uydusu Io kadar sık volkanik patlamalara maruz kalabilir.

Bilim Yeni Dünya
Süpernova patlamasının dünyaya etkileri nedir

Bir süpernovaya güvenli mesafe nedir?

Süpernova nedir hiç merak ettik mi? Süpernova patlaması olursa Dünyamıza etkileri nelerdir? Gelin hep birlikte bakalım...

Bilim NASA
Gizemli ötegezegene en yakın bakış

Gizemli ötegezegene en yakın bakışı gerçekleştirdi

Güneş sistemimizin dışındaki uzak bir ötegezegeni gözlemledi ve içindeki hiçbir şeye benzemeyen buharlı bir atmosfere sahip oldukça yansıtıcı bir dünyanın ne olduğunu ortaya çıkardı.

NASA öte gezegen
Evrenin gerçek renkleri ortaya çıktı: NASA büyüleyici görüntüleri paylaştı

Evrenin gerçek renkleri ortaya çıktı

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) en güçlü iki teleskobu James Webb Uzay Teleskobu ve Chandra X-ray Gözlemevi ile alınan fotoğrafları birleştirdi. Teleskoplar iki gökada, bir bulutsu ve bir yıldız kümesinin büyüleyici görüntülerini yakaladı.

NASA teleskop
Evrenin en sıcak maddesi nedir - Kuasar ne demek - Kuasar haberleri

Evrenin en sıcak maddesi keşfedildi!

Araştırmacılar, SMSS J114447.77-430859.3 veya kısaca J1144 olarak bilinen, kozmik tarihin son 9 milyar yılında görülen en parlak kuasarın X-ışını emisyonunu gözlemledi. Yeni bakış açısı kuasarların iç işleyişine ve çevreleriyle nasıl etkileşime girdiklerine ışık tutuyor.

Bilim Evren
2023 Güneş patlaması

24 Mayıs Güneş patlaması etkileri nedir?

Her geçen gün uzaydan yeni haberler almaya devam ediyoruz. Teknoloji de bu kadar ilerlemişken herkesin gözü göklerde diyebiliriz. Peki uzayda ki yaşanan olaylar dünyamızı nasıl etkiliyor hiç düşündük mü? İşte en son 24 Mayıs 2023'de yaşanan güneş patlamalarının dünyamıza etkilerine bakalım...

Bilim NASA
Gezegenlerin isimleri nerden geliyor?

Gezegenlerin isimleri nerden geliyor?

Teleskopunuz yok mu? Sorun değil! Dünya'ya en yakın beş gezegen çıplak gözle görülebilir. Aslında insanlar binlerce yıldır Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn'e bakıyor. Peki hiç merak ettiniz mi isimleri nerden geliyor gelin hep birlikte bakalım...

gezegen dünya
Nadir ana kuşak kuyruklu yıldızı - Read Kuyruklu Yıldızı

Nasa su ve yeni bir gizem buldu!

Yıldızın etrafında ilk kez gaz, özellikle de su buharı olduğunu doğrulayarak, ilkel güneş sisteminden gelen su buzunun bu bölgede korunmuş olabileceğini gösterdi. Ancak suyun başarılı bir şekilde tespit edilmesi yeni bir bilmeceyi de beraberinde getirdi.

Bilim bilim insanları
Dünya'da su nasıl oluştu?

Dünya'da su nasıl oluştu?

Suya erişimimiz olduğu için ne kadar şanslı olduğumuzu unutmak kolaydır. Ama hiç merak ettiniz mi, tüm suyumuz nereden geliyor? Dünya bu kadar çok suya sahip tek gezegen mi?

Bilim gezegen