tat

Burdur'da pekmez mesaisi başladı

Burdur'da pekmez mesaisi başladı

Burdur'da yöreye özgü Dimrit üzümünden pekmez üretiliyor. Burdur Gölü kıyısında susuz ve ilaçsız doğal yöntemlerle yetiştirilen Dimrit üzümü, zahmetli bir sürecin sonunda pekmeze dönüşüyor.

burdur pekmez
Jandarmanın hassas burunları

Jandarmanın hassas burunları

Jandarmanın "hassas burunları" Tunceli'de terörle mücadelede önemli görev üstleniyor. Dağlık ve ormanlık alanlarda arazi taramalarına katılıyorlar. Teröristlerin araziye tuzakladığı el yapımı patlayıcı ve mayın düzeneklerini tespit ediyorlar.

köpek terörle mücadele
157 yıldır tüm dünyaya lokum satıyorlar

157 yıldır tüm dünyaya lokum satıyorlar

1864 yılında Eminönü'nde kurduğu Hafız Mustafa firmasını devralan Ongurlar Ailesi, lokum üretiminde 1,5 asırlık tariflere sadık kalıyor.

şeker firma
Kars'ın vazgeçilmez lezzeti

Kars'ın vazgeçilmez lezzeti

Kars'ta, kadınların tandırda pişirdiği kaz yemeği ve yöresel kavılca buğdayı kış aylarında sofraları süslüyor. Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinin gözde merkezlerinden Kars'ta bu tatlar büyük ilgi görüyor.

türkiye kars
İngiltere'de Kovid-19 belirtileri arasına tat ve koku alma kaybı da eklendi

İngiltere'de Kovid-19 belirtileri arasına tat ve koku alma kaybı da eklendi

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) belirtileri arasına tat ve koku kaybı da eklendi.

ingiltere koronavirüs
Yörük sofrası tatları

Yörük sofrası tatları

Mersin'in Bozyazı ilçesinde "Doğa'dan Yörük Sofrası, Yöresel Tatlar Yarışması Şenliği" düzenlendi. İlk kez düzenlenen etkinlikte, anadolu ve yörük kadınlarının hazırladığı yemekler ve içeçekler tanıtıldı. Yarışmada birinci olanlara ise para yerine yerel esnaflardan hediye çeki verildi.

çay doğa