tarih

Kadim canavar efsanesi uyandı! Loch Ness canavarı gizleniyor mu?

Kadim canavar efsanesi uyandı!

Dünya tarihi birçok efsaneye ev sahipliği yapmaktadır. İskoçya tarihinin efsanesi olan Loch Ness canavarının yaşadığına dahil iddialar yine gündeme oturmuş durumda. Loch Ness canavarı efsanesi nedir? Loch Ness efsanesi haberimizde.

trend iskoçya
Nüzhet Gökdoğan kimdir? Türkiye'nin İlk kadın gökbilimcisi aynı zamanda dekan

Nüzhet Gökdoğan kimdir?

Google, gök bilimci ve akademisyen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan'a özel "Doodle" hazırladı. Türkiye'nin ilk kadın gökbilimcisi ve ilk kadın dekanlığını yapan Nüzhet Gökdoğan haberimizde.

Suriye'nin Altın Çağ mimarisi: Halep Kalesi altında yatan miras!

Suriye'nin Altın Çağ mimarisi

Devasa alana kurulmuş Halep Antik Şehri'nde yer alan Halep Kalesi Büyük İskender'den bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve hâlâ Antik Kent farklı dinlere ve farklı kökenlere ev sahipliği yapmaktadır. Halep Kalesi'nin tarihi ve kültürel zenginliği haberimizde

Zerdüştlük neye inanır? Zerdüştlük dininin ortaya çıkışı!

Zerdüştlük neye inanır?

Zerdüştlük din inancı 4.000 yıllık bir tarihe uzanıyor. Avrupa'dan Hindistan'a kadar uzanan inanç, hem tek tanrılı hem de düalist inancı simgeliyor. Perslilerin devlet dini olarak kabul ettiği din zerdüştlük haberimizde.

dinler zerdüşt
300.000 yıllık insan kemikleri bulundu! Gelişmiş beyinlere sahiptiler ve en başından beri yemek pişirip taş aletleri yapıyorlardı!

300.000 yıllık insan kemikleri bulundu!

300.000 yıllık insan kemikleri Fas bölgesinde bulundu. 2004 yılından bu yana araştırmalar bu bölgeye yoğunlaşmıştı. 300.000 yıl önce insanların yemek pişirdiğini ve taş aletleri kullandıklarını ifade eden bilim insanları, tahmin edilenin aksine gelişmiş beyin yapılarının olduğunu vurguladı!

bilim insanları insan kemikleri
Eren Bülbül nasıl şehit oldu! Trabzon Maçka'da yaşananlar

Eren Bülbül nasıl şehit oldu!

Eren Bülbül, 11 Ağustos 2017 tarihinde PKK'lı teröristlerin yerini jandarma kuvvetlerine bildirmesi sonucunda, teröristler tarafından haince vurularak şehit olmuştu.

eren bülbül Eren Bülbül şehit
Anafartalar Zaferi'nin şanlı tarihi: Anafartalar Muharebesi'nde ne oldu?

Anafartalar Zaferi'nin şanlı tarihi

Çanakkale Deniz Savaşı'nın ardından, çok kısa bir zaman sonra İngiliz Kuvvetleri ile Gelibolu Yarımadası'nda Anafartalar Muharebesi yaşandı. Osmanlı İmparatorluğu ordusunun şanlı kahramanlığı ve Anafartalar'da yaşananlar haberimizde.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk çanakkale deniz savaşı
Sevr antlaşması ne oldu? Atatürk Sevr için ne dedi?

Sevr antlaşması ne oldu?

23 Nisan 1920 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk TBMM'ni kurmuş, yeni cumhuriyetin temellerini atmıştı. Kurtuluş Savaşı bitmeden Sevr antlaşması imzalansa da geçersiz olacaktı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Sevr antlaşması hakkında düşüncesi ve izlediği yol haberimizde.

Sevr Antlaşması Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk
Mısır piramidi'nın sırrı Kutup Yıldızı: Thuban Yıldızı 5.000 yıl önce Mısırlıların kutup yıldızıydı!

Mısır piramidi'nın sırrı Kutup Yıldızı!

Antik çağlarda Mısırlılar piramitleri aynı hizada yapmıştı. Peki bunun sırrı neydi? Mısır piramitlerindeki bacaların başka amaçlar ile yapıldığını düşünüyordu bilim insanları bu zamana kadar. Ama hepsi Thuban Yıldızı'na baktıklarını fark ettiler. Mısır piramitlerindeki sır haberimizde.

Mısır piramitleri antik çağ
Atatürk Harf Devrimini neden yaptı? Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Harf Devrimi ile gerçekleştirdiği yenilikler ve uyguladığı kanunlar!

Atatürk Harf Devrimini neden yaptı?

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Harf Devrimine çok önem veriyordu. Hayata geçen Harf Devrimi ile gerçekleşen yeniliklerin korunması için birçok kanun çıkarmıştı. Peki Harf Devrimi ile Atatürk ne düşünüyordu? Harf Devrimi ile hayatımıza giren yenilikler haberimizde.

Harf Devrimi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk
Sultan Baybars Türk mü? ed-Devletu't-Türkiyye Devleti'nin yükselişi!

Sultan Baybars Türk mü?

Memlüklü Devleti olarak bilinse de, memlük ismi ayrıcalıklı beyaz kölelere verilen bir isimdi, onları ayıran özelik savaşçı olmalarıydı ve bu yüzden ülkenin asayişini sağlıyorlardı. Sultan Baybars'ın ve ed-Devletu't-Türkiyye Devleti'nin yükselişi ve tarihi haberimizde.

Tekalif-i Milliye Emirleri neden alındı? Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dahiyane fikri

Tekalif-i Milliye Emirleri neden alındı?

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmış, Kurtuluş Savaşı'nın adımlarını atmaya başlamıştı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, neden Tekalif-i Milliye Emirlerini aldı? Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dahiyane mücadelesi ve alınan kararların nedenleri haberimizde...

Tekalifi Milliye Emirleri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk