Yabancı istihbarat örgütlerinin kullandığı Sedat Peker, FETÖ'ye karşı çok cesur olduğunu söylüyor. FETÖ'cü hakimlerin önündeki ise bambaşka bir Peker. Ergenekon denen örgütle bağının olmadığını ispat etmeye çalışıyor, hiçbir cemaati hedef almadığını vurgulayarak FETÖ'ye ince ince selam yolluyor.
Doğu Anadolu Bölgesi'nin en yüksek noktalarından Ağrı'daki Aladağ'da göçerler zorlu mesaide. Yaylada yaklaşık 3 ay kalan göçerler süt ve peynir üretiyor.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği, üreticilerin zamlı süt fiyatı eline geçmeden yeme gelen zamlarla hayal kırıklığı yaşadığını açıkladı. Yem-süt paritesinin 1 buçuk bandının altında seyrettiği belirtildiği açıklamada yem fiyatlarının kontrol altına alınması için çağrı yapıldı. Açıklamada tarımsal girdi maliyetlerinin düşürülmesi de istendi.
Kızılay kurban vekalet fiyatlarını açıkladı. 2022 yılı için vekalet bedeli yurt içi 2 bin 475 yurt dışı ise bin 475 lira olarak belirlendi. Kızılay, Türkiye dâhil 22 ülkede toplam 142 bin hisselik kurban kesmeyi hedefliyor.
El dokuması halıları ve gül üretimiyle ünü dünyaya yayılan Isparta, uluslararası dondurma tekellerine karşı yerli, milli ve doğal dondurmasıyla da öne çıkıyor. Yörenin sütü doğal salep ile buluşuyor. Anadolu’nun meyveleri ve yörenin değerleriyle harmanlanıyor. Ortaya 60 çeşidin yarattığı lezzet şöleni çıkıyor.
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener'in gündeminde ekonomideki gelişmeler vardı. İyi Parti Genel Başkanı, hayat pahalılığı üzerinden hükümeti eleştirdi.
Hakkâri’de berivanlar yüksek rakımlı dağlarda süt mesaisi yapıyor. Berivanlar, sağdıkları hayvanlardan elde ettikleri sütle peynir, tereyağı gibi ürünler hazırlıyor, ailelerinin geçimine katkı sağlıyor.
Hatay'da besiciler yüksek yem fiyatlarına müdahale edilmesini istiyor. Hayvanların bazılarını mecburen kesime gönderdiğini söyleyen üreticiler, sorunun hayvancılığa tam destek verilerek çözüleceğini belirtiyor.
Yem fiyatları ve girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle besici süt ineklerini kesime götürdü. Hayvan sayısı azaldı. Bu durum süt üretimine yansıdı. TÜİK verilerine göre toplam süt miktarında bir yılda yüzde 4 azalma görüldü.
Yem fiyatları ve girdi maliyetlerindeki artış çiğ süt fiyatlarına da yansıyor. 2021 başında 2 lira 80 kuruş olan çiğ süt tavsiye satış fiyatı, son zamla birlikte 7 lira 50 kuruşa yükseldi. Süt fiyatlarındaki artışın ancak yem fiyatlarındaki düşüş ile sağlanabileceğini söyleyen Ziraat mühendisi Cenk Özdemir, bitkisel üretimin artırılması gerektiğini vurguladı.
Et ve Süt Kurumu, et fiyatlarına zam geleceği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Spekülatif fiyat hareketleri kurumumuz tarafından yakından takip edilmektedir" denildi.
Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt fiyatlarını 5.7 liradan 7.5 liraya çıkardı. Belirlenen yeni fiyat 15 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak. Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, “Bu zamla birlikte sütün raf fiyatı yüzde 50 artacak.” dedi. Türkman tüketicinin süt ve süt ürünlerine ucuz bir şekilde ulaşabilmesi için milli üretim yapılarak girdilerin düşürülmesi gerektiğini söyledi.