Sofra

Ramazan'da nelere dikkat edilmeli?

Ramazan'da nelere dikkat edilmeli?

Üç ayların sonuncusu Ramazan, 2022 yılı Diyanet takvimine göre bu gece yapılacak sahur ile başlayacak. İslam dünyası için büyük önem arz eden bu ayda vatandaşların sağlık açısından yedikleri ve içtiklerine de dikkat etmesi gerekiyor. Uzman Diyetisyen Begüm Çelebi, Ramazan ayında sahurda ve iftarda dikkat edilmesi gerekenleri Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

sağlık ulusal kanal
Mağaradan çıkan lezzet gilik peyniri

Mağaradan çıkan lezzet gilik peyniri

Mağaradan çıkan lezzet gilik peynirine talep arttı. Ordu'nun Mesudiye ilçesine özgü olan peynir yerin 50 metre derinliğinde bekletilerek sofralara ulaşıyor. Peki yöreye bu lezzet nasıl elde ediliyor? Ayrıntılar haberimizde...

ordu mağara
Kars'ta kadınlar kışlık eriştelerini imece usulüyle hazırlıyor

Kars'ta kadınlar kışlık eriştelerini imece usulüyle hazırlıyor

Kars'ta kadınlar kışlık eriştelerini imece usulüyle hazırlıyor. Büyük emekle hazırlanan erişteler kış aylarında sofralardan eksik olmuyor.

kars kışlık
Ağrı'da erişte mesaisi

Ağrı'da erişte mesaisi

Ağrı'da köylü kadınlar kışa hazırlık için erişte yapıyor. Kış sofralarının vazgeçilmezi olan erişte yörede çok seviliyor.

köy anadolu
100 yıllık lezzet: Antalya Piyazı

100 yıllık lezzet: Antalya Piyazı

Piyaz, hemen hemen her bölgede yapılıyor. Tahinle harmanlanması ise Antalya’ya has bir yorum. Antalya Piyazı, sınırları aşan bir üne sahip ve kentin 100 yıllık lezzetlerinden. Ramazan sofralarının da vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Emin Dere, bu güzel lezzeti herkesin kolayca yapabileceği şekliyle anlattı.

antalya kent
Yomra elması coğrafi işaret belgesi aldı

Yomra elması coğrafi işaret belgesi aldı

Trabzon'un Yomra ilçesinin ismiyle özdeşleşen "Yomra elması" coğrafi işaret belgesi aldı. Yomra Belediyesi yetkilileri binlerce fideyi aşıladıktan sonra vatandaşa dağıtacak. Dayanıklılığıyla ön plana çıkan Yomra Elması'nı daha fazla tanıtılması ve yaşatılması hedefleniyor.

trabzon ulusal kanal
Şanlıurfalıların tescilli lezzeti: Tirit

Şanlıurfalıların tescilli lezzeti: Tirit

Tirit Sanlıurfa'da kahvaltıların vazgeçilmezi bir yemek. Hatta Tirit'in türküsü bile var. Tirit yaklaşık 12 saat pişiyor. Et yoğurt sarımsak bu yemeğin ana malzemesi ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Şanlıurfa'da çok tercih edilen yemeklerin başında Tirit'i Urfalı şef Faruk Akkaş anlatıyor.

et kahvaltı
Fırat'ın havyarı Avrupa sofralarını süslüyor

Fırat'ın havyarı Avrupa sofralarını süslüyor

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Şanlıurfa'da Fırat Nehri'nde üretilen yaklaşık 16 bin ton alabalık yumurtası yurt dışına ihraç ediliyor.

şanlıurfa avrupa
İftar ve sahur sofraları "kar"la serinliyor

İftar ve sahur sofraları "kar"la serinliyor

Muş'ta 2 bin 500 metre yüksekliğindeki Kurtik Dağı'na tırmanarak kayalıkların arasından kalıplar halinde çıkarılan kar, iftar ve sahur sofralarına serinlik katıyor

kar sahur
İstanbullu iftar sofralarında buluştu

İstanbullu iftar sofralarında buluştu

İstanbul'da ramazan ayının ilk iftarı kent meydanlarına kurulan sofralarda yapıldı. Birçok noktada kurulan iftar sofralarına binlerce İstanbullu katıldı.

kent buluşma
Yörük sofrası tatları

Yörük sofrası tatları

Mersin'in Bozyazı ilçesinde "Doğa'dan Yörük Sofrası, Yöresel Tatlar Yarışması Şenliği" düzenlendi. İlk kez düzenlenen etkinlikte, anadolu ve yörük kadınlarının hazırladığı yemekler ve içeçekler tanıtıldı. Yarışmada birinci olanlara ise para yerine yerel esnaflardan hediye çeki verildi.

çay doğa
Yakalanmasa sofralardaydı: Tam 1 ton...

Yakalanmasa sofralardaydı: Tam 1 ton...

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmada, menşei ve kaynağı belli olmayan 1 ton hayvansal ürün ele geçirildi.

diyarbakır hayvansal ürün
  • 1
  • 2