Hem kahvaltı sofralarını şenlendirin hem de akciğerlerini tertemiz yapan sarımsak reçelini sizler için derledik. Virüs ve mikropların hasar bıraktığı akciğerler de adeta iz bırakmadan temizlik yapar. Peki sarımsak reçeli nasıl yapılır? İşte yanıtı...
Sarımsak, sağlık için pek çok faydası olan bir bitkidir. Kalp hastalıkları, kanser, enfeksiyonlar ve diyabet gibi rahatsızlıkları önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olur. Ancak sarımsak tüketirken aşırıya kaçmamak gerekir. Sarımsağın faydalarından yararlanmak için günde 2-4 diş tüketmek yeterlidir.
Halk arasında doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Gerek sağlık gerek yemeklere tat vermesi için kullanılan sarımsağın antibakteriyel özelliği bulunur.
C vitamini deposu soğan ve sarımsak bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Gaziantep'in coğrafi işaret tescilli Araban sarımsağında ekim zamanı geldi. Çiftçiler özenle sürdükleri tarlaları tohumla buluşturdu.
Türkiye'nin sarımsak üretim merkezi olan Kastamonu'nun Taş köprü ilçesinde üreticiler, sarımsağın dışarıdan alınmasına tepki gösterdi. ''Hükümet bizi desteklesin'' diyen üretici, aldıkları desteklerin yerinde saymasına rağmen girdi masraflarının artmasından şikayetçi.
Tirit Sanlıurfa'da kahvaltıların vazgeçilmezi bir yemek. Hatta Tirit'in türküsü bile var. Tirit yaklaşık 12 saat pişiyor. Et yoğurt sarımsak bu yemeğin ana malzemesi ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Şanlıurfa'da çok tercih edilen yemeklerin başında Tirit'i Urfalı şef Faruk Akkaş anlatıyor.
Sağlık Bakanlığı, aşırı tuz tüketiminin önlenebilmesi için yemeklerde limon, maydanoz, dereotu, soğan, sarımsak, sirke ve çeşitli baharatlar kullanılmasını önerdi.
Kastamonu'da ünlü Taşköprü sarımsağının üreticileri, sarımsak hırsızlarına karşı gece nöbetinde. Gün boyu hasat için ter döken üreticiler, gece de yorgun ve uykusuz bir şekilde tarlada bekliyor.
Kilosu el yakan ama birçok derde deva olan sarımsakta hasat sezonu başladı. Kahramanmaraşlı üreticiler tarlaların yolunu tuttu. Raf ömrü 10 ayı bulan Taşköprü sarımsağının ise hasadına henüz başlanmadı. Taşköprülü üreticilerin bir de uyarısı vardı ...
Taşköprü sarımsağında ekim zamanı başladı. Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur'un çiftçilere tavsiyesi; Sigorta yaptırmaları...
Kastamonu'da bir firma, çeşitli işlemlerden geçirerek siyah renge dönüştürdüğü Taşköprü sarımsağını, kilogramı 150 liradan Türkiye geneline pazarlanıyor.