sarımsak

Akciğerleri tertemiz eden lezzet! Sarımsak reçeli nasıl yapılır?

Akciğerleri tertemiz eden lezzet!

Hem kahvaltı sofralarını şenlendirin hem de akciğerlerini tertemiz yapan sarımsak reçelini sizler için derledik. Virüs ve mikropların hasar bıraktığı akciğerler de adeta iz bırakmadan temizlik yapar. Peki sarımsak reçeli nasıl yapılır? İşte yanıtı...

reçel lezzet
Sarımsağın Faydaları Nelerdir? Sağlıklı Bir Yaşam İçin Sarımsağı Nasıl Tüketmeliyiz? Sarımsağın zararları nelerdir?

Sarımsağın faydaları nelerdir?

Sarımsak, sağlık için pek çok faydası olan bir bitkidir. Kalp hastalıkları, kanser, enfeksiyonlar ve diyabet gibi rahatsızlıkları önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olur. Ancak sarımsak tüketirken aşırıya kaçmamak gerekir. Sarımsağın faydalarından yararlanmak için günde 2-4 diş tüketmek yeterlidir.

sağlık beslenme
Sarımsağın faydaları neler? Sarımsak yutmak neye iyi gelir? Sarımsak neye iyi gelir?

Sarımsağın faydaları neler?

Halk arasında doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Gerek sağlık gerek yemeklere tat vermesi için kullanılan sarımsağın antibakteriyel özelliği bulunur.

Sarımsaklı sağlık
C vitamini deposu soğan ve sarımsak

C vitamini deposu soğan ve sarımsak

C vitamini deposu soğan ve sarımsak bağışıklık sistemini güçlendiriyor

sağlık soğan
Araban sarımsağı ekimine başlandı

Araban sarımsağı ekimine başlandı

Gaziantep'in coğrafi işaret tescilli Araban sarımsağında ekim zamanı geldi. Çiftçiler özenle sürdükleri tarlaları tohumla buluşturdu.

​Gaziantep Araban
Sarımsak üreticisi hükümete seslendi: ''Hükümet kendi çiftçisini desteklesin''

Sarımsak üreticisi hükümete seslendi: ''Hükümet kendi çiftçisini desteklesin''

Türkiye'nin sarımsak üretim merkezi olan Kastamonu'nun Taş köprü ilçesinde üreticiler, sarımsağın dışarıdan alınmasına tepki gösterdi. ''Hükümet bizi desteklesin'' diyen üretici, aldıkları desteklerin yerinde saymasına rağmen girdi masraflarının artmasından şikayetçi.

erdoğan kastamonu
Şanlıurfalıların tescilli lezzeti: Tirit

Şanlıurfalıların tescilli lezzeti: Tirit

Tirit Sanlıurfa'da kahvaltıların vazgeçilmezi bir yemek. Hatta Tirit'in türküsü bile var. Tirit yaklaşık 12 saat pişiyor. Et yoğurt sarımsak bu yemeğin ana malzemesi ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Şanlıurfa'da çok tercih edilen yemeklerin başında Tirit'i Urfalı şef Faruk Akkaş anlatıyor.

et Sofra
Sağlık Bakanlığı uyardı: ''Olabildiğince kaçının''

Sağlık Bakanlığı uyardı: ''Olabildiğince kaçının''

Sağlık Bakanlığı, aşırı tuz tüketiminin önlenebilmesi için yemeklerde limon, maydanoz, dereotu, soğan, sarımsak, sirke ve çeşitli baharatlar kullanılmasını önerdi.

soğan limon
Sarımsak hırsızlarına karşı gece nöbeti

Sarımsak hırsızlarına karşı gece nöbeti

Kastamonu'da ünlü Taşköprü sarımsağının üreticileri, sarımsak hırsızlarına karşı gece nöbetinde. Gün boyu hasat için ter döken üreticiler, gece de yorgun ve uykusuz bir şekilde tarlada bekliyor.

kastamonu Hırsız
Sarımsakta hasat sezonu başladı

Sarımsakta hasat sezonu başladı

Kilosu el yakan ama birçok derde deva olan sarımsakta hasat sezonu başladı. Kahramanmaraşlı üreticiler tarlaların yolunu tuttu. Raf ömrü 10 ayı bulan Taşköprü sarımsağının ise hasadına henüz başlanmadı. Taşköprülü üreticilerin bir de uyarısı vardı ...

Taşköprü sarımsağında ekim zamanı başladı

Taşköprü sarımsağında ekim zamanı başladı

Taşköprü sarımsağında ekim zamanı başladı. Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur'un çiftçilere tavsiyesi; Sigorta yaptırmaları...

kastamonu taşköprü sarımsağı
Sarımsağı siyaha dönüştürüp kilogramını 150 liradan satıyor

Sarımsağı siyaha dönüştürüp kilogramını 150 liradan satıyor

Kastamonu'da bir firma, çeşitli işlemlerden geçirerek siyah renge dönüştürdüğü Taşköprü sarımsağını, kilogramı 150 liradan Türkiye geneline pazarlanıyor.

kastamonu firma