Tarihi yansıtan dekorasyonu ve ahşap işlemeleriyle milli mücadeleden izler taşıyan Eskişehir'deki Zaimağa Konağı aslına uygun şekilde yenilendi. Konak aynı zamanda Atatürk ve arkadaşlarının meclis dışında ilk defa toplantı yaptığı yer olma özelliğini taşıyor.
UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesi'nde yer alan Sümela Manastırı'ndaki restorasyonun yüzde 80'i tamamlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Mustafa Asan, ''Amacımız en kısa zamanda çalışmaları tamamlayarak manastırı ziyarete açmak" dedi.
Konya'nın simgesi olan Mevlana Türbesi salgın sonrası için hazırlanıyor. Türbeye yeni çiniler monte edildi. Restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra türbe turkuaz rengine geri dönecek.
Şanlıurfa'da baraj gölü altında kalan Halfeti ilçesinin taş konakları restore ediliyor. Butik otel haline getirilen konakların turistler için cazibe merkezi olması bekleniyor.
Hatay'da Kemal Sunal'ın başrolünü oynadığı Kibar Feyzo filmi başta olmak üzere pek çok filmin çekildiği tarihi konak restore edilecek. "Fatih Aliye Müderris Konağı" restorasyonun ardından sinema müzesine dönüştürülecek.
İstanbul'daki Kara Surları'nın, beş farklı noktasında restorasyon çalışmaları yürütülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da çalışmaları yerinde inceledi.
Tarihi Diyarbakır evleri devlet desteğiyle restore edilerek turizme kazandırılıyor
Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde, "Kralların ressamı" olarak tanınan merhum Rahmi Pehlivanlı'nın doğup büyüdüğü evin restore edilmesinin ardından, sanatçının bazı eserleri ve kişisel eşyaları evde sergilenmeye başlandı.
Keban ilçesinde 1794 yılında ibadete açılan ve bugüne kadar kesintisiz hizmet veren tarihi Yusuf Ziya Paşa Camisi'nde, Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyon çalışması başlatılacak
Ordu'da yaklaşık 750 yıl önce çivi kullanılmadan inşa edilen cami, restore edilerek ibadete açıldı.
TİKA, Bosna Hersek'teki iç savaşta yıkılan Osmanlı döneminden kalma, medrese, cami, köprü, mevlevihane, tekke, çeşme gibi birçok eseri restore ederek hizmete açtı.
Toplamda 7 bin 465 metrekare alan üzerine kurulan ve inşası 3 yıl süren Mersin Arkeoloji Müzesi, 18 Mayıs Müzeler Günü’nde açılacak.