pekmez

KDV indirimi yapılan ürünler belli oldu

KDV indirimi yapılan ürünler belli oldu

Temel gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesinin ardından, fiyatı düşecek ürünlerin listesi de belli oldu. ÖTV'ye tabi tutulan ürünler hariç sıvı ve katı yağlar, kırmızı ve beyaz et, balık, süt, yoğurt, peynir ile zeytin KDV oranı düşecek ürünlerden bazıları...

su şeker
Hurmadan pekmeze yolculuk

Hurmadan pekmeze yolculuk

Bilecikli kadınlar, ürettikleri hurmaların satışlarından arta kalanları pekmeze dönüştürüyor. Hurmaların boşa gitmesini önleyen kadınlar pekmezleri ekonomiye kazandırıyor.

Bilecik kadın
Antalya'da üzüm pekmezi zamanı

Antalya'da üzüm pekmezi zamanı

Antalya’nın Finike ilçesinde eşsiz Yazır üzümünde hasat sonuna yaklaşıldı. Ata üzümlerinin geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüşümü başladı.

antalya finike
Üzümün pekmeze giden yolculuğu

Üzümün pekmeze giden yolculuğu

Üzümün pekmeze uzanan yolcuğu oldukça zahmetli. Üzümler çiğnendikten sonra saatlerce kaynatılıyor. Ortaya tadına doyum olmaz lezzet çıkıyor.

üzüm pekmez nasıl yapılır
Şeker pancarının pekmez yolculuğu

Şeker pancarının pekmez yolculuğu

Kırklareli'nde köylü kadınlar şeker pancarından doğal pekmez üretiyor. Odun ateşinde 15 saatlik uzun ve zahmetli bir süreçle üretilen pekmez Türkiye'nin çeşitli illerine gönderiliyor.

türkiye tarla
Üzümler çalpak pekmezine dönüştürülüyor

Üzümler çalpak pekmezine dönüştürülüyor

Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Hatay'da hasat edilen üzümler, çalpak pekmezine dönüştürülüyor. Geleneksel yöntem kullanılarak yapılan pekmezler daha sonra satışa sunuluyor.

türkiye hatay
Üzüm üreticileri kazanamamaktan yakınıyor

Üzüm üreticileri kazanamamaktan yakınıyor

Bahçede 2 liradan alınıyor, pazarda 5-6 liradan satılıyor. Hatay'daki üzüm üreticileri, aradaki bu fiyat farkına tepkili. Üreticiler, girdi maliyetlerindeki pahalılıktan yakınıyor. Kimi de üzüm bağlarını sökmek zorunda kaldı.

fiyat hatay
Şeker kamışı hasadı başladı

Şeker kamışı hasadı başladı

Kocaeli'de şeker kamışının hasadına başlandı. Hasatla birlikte ürünün pekmeze dönüşme yolculuğu da hızlandı. Geleneksel yöntemlerle yapılan pekmeze talep yoğun.

kocaeli hasat
Burdur'da pekmez mesaisi başladı

Burdur'da pekmez mesaisi başladı

Burdur'da yöreye özgü Dimrit üzümünden pekmez üretiliyor. Burdur Gölü kıyısında susuz ve ilaçsız doğal yöntemlerle yetiştirilen Dimrit üzümü, zahmetli bir sürecin sonunda pekmeze dönüşüyor.

burdur tat
Karadut pekmezinin sofralara uzanan yolculuğu

Karadut pekmezinin sofralara uzanan yolculuğu

Amasya'nın Taşova ilçesinde karaduttan yapılan pekmez, zorlu bir üretim sürecinin ardından tüketicilere sunuluyor. Tadına doyum olmayan pekmezin yapım sürecine bakalım.

şeker üretim
Ordu'da dut pekmezi zamanı

Ordu'da dut pekmezi zamanı

Ordu'da dut ağaçlarının meyveye durmasıyla kadınların pekmez mesaisi başladı. Atalarından kalma yöntemle odun ateşinde pekmez kaynatan Ordulu kadınlar aile bütçesine de katkıda bulunuyor.

ordu türkiye ziraat odaları birliği
Türk-İş: ''Dört kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 652, yoksulluk sınırı 8 bin 638 lira''

Türk-İş: ''Dört kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 652, yoksulluk sınırı 8 bin 638 lira''

Türk-İş'in araştırmasına göre, ocak ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 652, yoksulluk sınırı 8 bin 638 lira oldu.

sağlık şeker