Her zaman tükettiğiniz pekmezlerin neye iyi geldiğini biliyor musunuz? Hangi pekmezin neye iyi geldiğini sizin için araştırdık! Birbirinden güzel pekmezler bakın hangi rahatsızlıklara iyi geliyor…
Adana'nın Aladağ ilçesinde yapılan pekmez Türkiye'ye de şifa oluyor. Kilosu 150 TL'den alıcı buluyor. Yapılan pekmez köylüye ekmek kapısı oluyor. İşte ayrıntılar...
Sonbahar aylarında artan el ayak üşümesini anında bitiren mucize besini sofralarınızdan eksiltmeyin! Bir kaşığıyla bile içinizi ısıtacak. İşte buz gibi kesilen el ayak üşümesini bitiren besinler:
Pekmez ve tereyağının balgam söktürücü muhteşem etkisine bayılacaksınız! Balgam söktürücü bu ikilinin efsane etkisini sizin için araştırdık.
30 Ağustos Zafer Bayramı Antalya da bir grup motosiklet tutkunu tarafından Akdağ zirvesinde kutlandı. Zirveye tırmanan ekip yorgunluklarını pekmezli kar şerbeti ile giderdiler.
Adana'da bin derde deva olarak bilinen harnup için hasat zamanı başladı. Peki keçiboynuzu olarak da bilinen harnupun faydaları neler?
B12 eksikliği beraberinde ciddi sağlık sorunları getirir. Bu eksikliğin önüne demir ve C vitamini karışımı olan pekmez limonla geçebilirsiniz. Peki B12 eksikliğini bitiren pekmez limon nasıl hazırlanır? İşte yanıtı...
Güneşin doğduğu yer olarak bilinen Bingöl İstanbul’a taşındı. Bingöl’ün özel ve has lezzetleri İstanbul Maltepe’de vatandaşlara sunuluyor.
Bağ bozumuyla köylerde toplanan üzümlerden pekmez, cevizli sucuk ve pestil yapmak için yöre halkı hummalı çalışma yürütüyor. Yapılan ürünlerin bir kısmını ev halkı kışın tüketiyor bir kısmı da satışa sunuluyor.
Türkiye’nin üzüm üretim merkezi Manisa’da bağ bozumunun ardından pekmez mesaisi başladı. Bağlardan toplanan üzümler imece usulüyle sıkılıyor. Kazanlarda kaynatılarak pekmez elde ediliyor. Geleneksel üretim yöntemlerinin kattığı lezzet yoğun talep görüyor.
Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde onlarca yılda yetişen tescilli dutlardan pekmez yapımına başlandı. İlçede 400 ile 800 yaşındaki ağaçlardan hasat yapılıyor. Ziraat Odası Başkanı Muhlis Arslan, Şebinkarahisar karadutunun marka değerinin artırılması için çalıştıklarını söyledi.
Iğdır’da geçen yıl kurulan Ayyıldız Kooperatifi, birçok kadının ekmek kapısı oldu. Reçel, salça, pekmez, erişte ve daha birçok ürün ortaya çıkaran kadınlar, aile ekonomisine katkı sunmaktan mutlu.