Denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte balık tezgahları yeniden dolmaya başladı. 1 Eylül'de cep yakan balık fiyatları bugünlerde vatandaşın yüzünü güldürüyor. İlk av günü tanesi 20 liraya satılan palamut, bugün ise 10 lira.
Yaklaşık 5 buçuk aydır devam eden yasak bitti. Tezgahlar balıklar ile süslendi . Ancak her dönemde her balık yenmiyor. Peki, hangi balık, hangi ayda daha lezzetli. Merak edilen tüm soruların cevabı haberimizde...
Marmaralı balıkçılar bu sezon umduğunu bulamadı. Balıkçılar, palamut, istavrit, çinekop gibi, tüketicilerin rağbet ettiği balıkları avlayamadan sezonu kapattı.
Gürpınar Su Ürünleri Hali'ne geçen yıl getirilen ürünler arasında 13 bin 709 ton ile hamsi ilk sırada, 4 bin 201 ton ile istavrit ikinci sırada, 3 bin 925 ton ile mezgit üçüncü sırada yer aldı.
Sinop'ta denize açılan balıkçılar, az miktarda palamut avlayarak limana döndü.
Denizlerde av sezonunun başlamasının ardından ilk ay Bandırma Balık Hali'ne getirilen hamsi miktarı, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 3 kat artışla 22 bin 300 kasaya çıktı.
Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, palamut açısından dün gece son 10 yılın en verimsiz balık sezonunun başlangıcını yaptıklarını belirtti.
Karadeniz’de balık avı sezonunda tuzlanarak kavanozlara konulan palamut, Sinop’ta tezgahlarda satışa sunuldu.
Av sezonun ilk palamutu tezgahtaki yerini aldı. Şimdilik tanesi 5 liradan satılıyor. Ancak balıkçılar "palamut çok bol olacak" diyor.
Karadeniz'de son bir haftadır diğer balık türlerinde yaşanan bol av, palamudun tane fiyatının Sinop'ta 2 liraya kadar düşmesini sağladı.
Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde sandallarla Karadeniz'e açılan balıkçıların, kasalarla palamutla dönmesinin ardından tezgahlarda palamut 5 liraya kadar düştü.
Karadenizli balıkçıların, av sezonunun başlamasıyla umduğunu bulamadığı palamut, Amasra'da balıkçı tezgahlarını süslemeye başladı ve büyüklüğüne göre 2,5 ila 10 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.