Bilim insanları yaptıkları araştırmada, Dünya'ya 137 ışık yılı uzaklığındaki "TOI-715" adı verilen kırmızı cüce yıldızın yörüngesinde, yaşanabilir bölgede dolaşan bir "Süper Dünya" ötegezegen keşfetti.
Gök bilimciler, Erboğa (Centaurus) takımyıldızında, Dünya'ya 370 ışık yılı uzaklıkta bulunan "PDS 70" sisteminde, aynı yörünge üzerinde iki ötegezegen tespit etti.
Bilim insanları uzaya kafayı takmış gibi gözüküyor. Her gün uzay hakkında yeni gelişmeler ile bilim ile ilgilenen insanları aydınlatmayı başaran bilim insanları şimdi de 16 milyon ışık yılı uzaklıkta Dünya'ya en çok benzeyen iki ötegezegen keşfetti!
Dünya kafasını uzaya takmış durumda. Her gün uzayda yeni keşifler yapılıyor, yeni haberler alıyoruz. Dünya'ya benzeyen bir çok ötegezegen keşfedildi. Peki, Dünya'daki yaşam olması için keşfedilen gezegenlerde neye ihtiyaç var.
Güneş sistemimizin dışındaki uzak bir ötegezegeni gözlemledi ve içindeki hiçbir şeye benzemeyen buharlı bir atmosfere sahip oldukça yansıtıcı bir dünyanın ne olduğunu ortaya çıkardı.
Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) öte gezegen keşif uydusu TESS, ilk öte gezegen keşfini gerçekleştirdi.