OECD, Türkiye için büyüme beklentisini 2017 için yüzde 3,4'ten yüzde 6,1'e, 2018 için ise yüzde 3,5'ten yüzde 4,9'a yükseltti.
OECD ve FAO, talepte yavaş büyümenin etkisiyle küresel gıda fiyatlarının düşük seyredeceği tahmininde bulundu.
Dünya ekonomisinde yaşanan sıkıntılar OECD raporlarına da yansıdı. Kuruluş, Türkiye'nin 2015 ve 2016 yılı büyüme tahminlerini düşürdü.
Türkiye’nin hızla büyüyen işsizlik sorunu, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün raporuna da yansıdı. Uluslararası raporda 34 ülke arasında en fazla genç işsizliğin Türkiye'de olduğu belirtildi.
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü sağlık raporunu açıkladı. Araştırmada; ortalama yaşam süresi, bebek ölüm oranları , ve kansere yakalanma gibi konular incelendi. Türkiye bu katagorilerde yine sınıfta kaldı. Avrupa ülkeleri arasında doğurganlıkta lider, ancak sağlık harcamalarında son sıralardayız.
İşçiyi meydanlara çıkaran kıdem tazminatının fon sistemine devredilmesi yeniden gündemde. Avrupa Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Türkiye’nin rafa kaldırdığı kıdem tazminatı fonunu, yeniden gündeme almasını istedi.
OECD'nin haziran ayında açıklayacağı Türkiye raporunun taslağında ekonomi ile ilgili olumsuz değerlendirmeler yer aldı. Siyasi risklere işaret edilen rapor taslağında, Türkiye'nin sadece bu yıl 227 milyar dolara ihtiyacı olduğu belirtildi. Ekonomistlere göre, "Türkiye 227 milyar dolar bulabilir mi?" sorusunun yanıtını da uluslararası piyasalar verecek.
OECD, Amerika'nın küresel toparlanmayı riske attığını bildirdi. Yayımlanan Ekonomik Görünüm raporunda, Amerika'daki borç tavanının kaldırılması ve bunun yerine "sağlam bir siyasi destekle beraber güvenilir bir uzun vadeli bütçe konsolidasyonu" oluşturulması gerektiğini savundu.