Rusya, Zafer Günü’nü kutladı. Sovyetler Birliği’nin faşizme karşı zaferinin 79. yıl dönümü nedeniyle Kızıl Meydan’da askeri geçit töreni düzenlendi. Törene Ukrayna’da savaşan birlikler de katıldı. Törene Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yanı sıra çok sayıda ülkenin devlet başkanı da katıldı.
Almanya'da Alman Merkez Bankası tarafından yapılan bir araştırmada, Bankanın selefi olan Reichsbank’ın 1933-1945 yılları arasında Nazi sisteminin işleyişine önemli ölçüde katkıda bulunduğu ortaya kondu.
Tarihin yönünü değiştiren buluş atom bombası... Savaşlar atom bombasının icadından sonra eskisi gibi olmadı. Peki atom bombasını gerçekte kim buldu? Naziler atom bombasını daha mı önce buldu? İşte Oppenheimer ve Heisenberg arasındaki atom savaşı...
Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Mevzular Açık Mikrofon yayınında bahsettiği, Nazi Almanyası'nda Aydınlatma ve Propaganda Bakanlığı yapmış Paul Joseph Goebbels, merak konusu oldu. Peki Joseph Goebbels kimdir?
İkinci Dünya Savaşı sırasında Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanyası'nı mağlup etmesinin 78. yıl dönümü, Rusya'da görkemli bir törenle kutlandı. 9 Mayıs Zafer Günü kapsamında başkent Moskova'daki Kızıl Meydan'da askeri geçit töreni düzenlendi. İşte o törenden fotoğraflar...
Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanyası’nı yenilgiye uğratmasının 78'nci yıldönümü kutlandı. Programda Rus Büyükelçi Aleksey Yerhov konuştu. Büyükelçi'den, Rusya'nın NATO kuşatmasına ve Neonazi çetelere karşı verdiği mücadeleye ilişkin karalı mesajlar geldi.
Yaklaşık 70 bin kişinin evsiz olduğu ABD'nin Los Angeles eyaletinde tepki çeken bir uygulama hayata geçirildi. Evsizlerin kaldığı metro istasyonlarında kulaklara ciddi bir hasar verebilecek yükseklikte klasik müzik çalınmaya başladı. İşte Guantanamo'dan ve Nazi kamplarına müziğin karanlık tarihi...
II. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla beraber Luftwaffe dünyanın en etkili ve güçlü hava kuvvetleri haline gelmişti. Luftwaffe'nin başında, o isim vardı; I. Dünya Savaşı sırasında 22 adet uçak düşüren ve 1. Sınıf Şeref Madalyası alan Hermann Göring. Göring akıl almaz insanlık suçları işleyecekti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Berlin Büyükelçisi ve Kurtuluş Savaşının kahraman komutanlarından Kemalettin Sami Paşa, görevinden ayrılmadan önce Nazi Almanya’sının lideri Adolf Hitler ile bir görüşme yaptı. Peki Sami Paşa, Hitler'e ne söyledi?
2. Dünya Savaşı'nın en ateşli çatışmaları şüphesiz Leningrad'da gerçekleşmiştir. 1941 sonbaharında başlayan Nazi kuşatması tam 900 gün sürmüştü. Tarihe "900 Gün" olarak geçen bu süreçte 3 milyonluk şehrin 1 milyondan fazlası bombardımandan, açılan ateşlerden, hastalıktan veya açlıktan ölmüştü.
Nazi Almanyası'nın 1 Eylül 1939'da Polonya'ya saldırmasıyla başlayan İkinci Dünya Savaşı, yaklaşık 80 milyon kişinin ölümüne yol açarken insanlık tarihinin en büyük felaketlerinden biri kabul edilen bu olayın üzerinden 83 yıl geçti. İşte hiç görmediğiniz fotoğraflarla 2. Dünya Savaşı
Letonya'da Sovyetler Birliği'nden kalma 80 metre uzunluğundaki dikilitaş yıkıldı. Yıkım anı televizyonlardan canlı yayınlandı. Başkent Riga'da Kızılordu'nun Nazi Almanya'sına karşı kazandığı zaferin sembolü olan dikilitaşın yıkılma anlarını Letonya televizyonu canlı yayınladı.