lezzet

Muğlalı hamarat kadınların doğal lezzetleri

Muğlalı hamarat kadınların doğal lezzetleri

Muğla'da hamarat kadınlar birbirinden güzel yöresel lezzetlere imza atıyorlar. Baklava, bazlama, yufka ekmeği ve daha birçok çeşit tadı ortaya çıkaran kadınlar, aile ekonomilerine de katkı sağlıyorlar.

ekonomi muğla
Enginardaki rekolte üreticiyi güldürdü

Enginardaki rekolte üreticiyi güldürdü

Türkiye'deki enginar üretiminin yüzde 35'ni karşılayan İzmir'de baharın gelmesiyle birlikte hasat hızlandı. İzmir'deki enginar üreticileri ise bu yılki fiyat ve rekolteden oldukça memnun.

fiyat ege
Elazığ'da badem şekerine yoğun ilgi

Elazığ'da badem şekerine yoğun ilgi

Elazığ'ın geleneksel lezzetlerinden badem şekerinde Ramazan bereketi yaşanıyor. Yılın 12 ayında üretilen badem şekeri satışları ramazan'da 5-6 katına çıkıyor.

Elazığ ramazan
Hatay'a özgü lezzet: Kabak tatlısı

Hatay'a özgü lezzet: Kabak tatlısı

Hatay'da yapılan kabak tatlısı diğerlerinden farklı. Beyaz kabaktan yapılması ve kıtır olması onu diğerlerinden ayırıyor.

hatay tatlı
Karslı kadınlardan imece usulü tandır ekmeği

Karslı kadınlardan imece usulü tandır ekmeği

Tandır ekmeğinin tadını bilen bilir. işte Ramazan ile birlikte Kars'ta yaşayan kadınlar tandır ekmeği yapmaya başladı. Karslı kadınlar bu geleneği yüzyıllardır sürdürüyor.

köy ekmek
Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı

Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı

Türkiye'nin ünlü şehri Gaziantep'te baklava ustaları, ramazana hazır. Antep baklavası ramazanda da yoğun ilgi görüyor. Ustalar siparişleri yetiştirebilmek için hazırlıklarını tamamladı.

türkiye ​Gaziantep
Denizli ziyaretçilerinin ilk tercihi: Fırın kebabı

Denizli ziyaretçilerinin ilk tercihi: Fırın kebabı

Denizli'de kuzu etinden yapılan, tandır ateşinde pişirilen Denizli kebabı, oldukça meşhur. Yöre halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistler tarafından tercih ediliyor. Elle yemesi ise yıllar öncesine dayanıyor.

denizli turist
Erzurum'un pekmezli baklavası tescillendi

Erzurum'un pekmezli baklavası tescillendi

Erzurum'un eşsiz lezzetlerinden "pekmezli baklava" coğrafi işaret aldı. Bu baklavayı diğerlerinden ayırt eden en önemli özellik tatlandırma yöntemi. İçinde şeker bulunmuyor. Sadece yörede yetişen dutlardan elde edilen pekmez kullanılıyor.

erzurum Erzurum Ticaret Borsası
Şanlıurfa'nın meşhur soğan kebabına ilgi arttı

Şanlıurfa'nın meşhur soğan kebabına ilgi arttı

Şanlıurfa denince akla ilk olarak kebapları ve acı biberi gelir. Ancak Şanlıurfa'nın lezzetleri sayılamayacak kadar çoktur. Bunların en güzel örneklerinden biri de ''Soğan kebabı''. Soğan kebabı 2018 yılında coğrafi işaret belgesi de aldı.

şanlıurfa soğan kebabı
Milli lezzet kabak tatlısına yerli yorum

Milli lezzet kabak tatlısına yerli yorum

Türk mutfağının en özel çeşitleri arasında yer alan milli lezzetimiz kabak tatlısı, hemen hemen her bölgede yapılıyor. Kabak tatlısının tahinle harmanlanması ise Antalya’ya has bir lezzet. Onun da bir sırrı var? Bu tarifi, Kaş'ta yıllardır mutfağında kabak tatlısı yapan Serkan Uzun anlattı.

antalya Kaş
Yöresel lezzetler şimdi turizm yolunda

Yöresel lezzetler şimdi turizm yolunda

İnciriyle meşhur Aydın'dan bir haberimiz var sırada... Aydın Ticaret Odası, Muğla yolu üzerinde Yöresel Ürünler Satış Noktası açtı. Aydın'ın meşhur inciri ve zeytini başta olmak üzere, pek çok yöresel ürün burada satışa sunuldu.

aydın turizm
Kadınların elinden çıkan lezzet, ABD'ye uzanacak

Kadınların elinden çıkan lezzet, ABD'ye uzanacak

Kocaelili İlker Can ve Tanju Taner Dönmez kardeşlerin üniversite öğrencisiyken temellerini attığı ve kısa sürede Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri arasına giren Göçmen Börekçisi, 180 kadına sağladığı istihdam ve 2 ülkeye yaptığı ihracatla ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

abd kadın