Muğla'da hamarat kadınlar birbirinden güzel yöresel lezzetlere imza atıyorlar. Baklava, bazlama, yufka ekmeği ve daha birçok çeşit tadı ortaya çıkaran kadınlar, aile ekonomilerine de katkı sağlıyorlar.
Türkiye'deki enginar üretiminin yüzde 35'ni karşılayan İzmir'de baharın gelmesiyle birlikte hasat hızlandı. İzmir'deki enginar üreticileri ise bu yılki fiyat ve rekolteden oldukça memnun.
Elazığ'ın geleneksel lezzetlerinden badem şekerinde Ramazan bereketi yaşanıyor. Yılın 12 ayında üretilen badem şekeri satışları ramazan'da 5-6 katına çıkıyor.
Hatay'da yapılan kabak tatlısı diğerlerinden farklı. Beyaz kabaktan yapılması ve kıtır olması onu diğerlerinden ayırıyor.
Tandır ekmeğinin tadını bilen bilir. işte Ramazan ile birlikte Kars'ta yaşayan kadınlar tandır ekmeği yapmaya başladı. Karslı kadınlar bu geleneği yüzyıllardır sürdürüyor.
Türkiye'nin ünlü şehri Gaziantep'te baklava ustaları, ramazana hazır. Antep baklavası ramazanda da yoğun ilgi görüyor. Ustalar siparişleri yetiştirebilmek için hazırlıklarını tamamladı.
Denizli'de kuzu etinden yapılan, tandır ateşinde pişirilen Denizli kebabı, oldukça meşhur. Yöre halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistler tarafından tercih ediliyor. Elle yemesi ise yıllar öncesine dayanıyor.
Erzurum'un eşsiz lezzetlerinden "pekmezli baklava" coğrafi işaret aldı. Bu baklavayı diğerlerinden ayırt eden en önemli özellik tatlandırma yöntemi. İçinde şeker bulunmuyor. Sadece yörede yetişen dutlardan elde edilen pekmez kullanılıyor.
Şanlıurfa denince akla ilk olarak kebapları ve acı biberi gelir. Ancak Şanlıurfa'nın lezzetleri sayılamayacak kadar çoktur. Bunların en güzel örneklerinden biri de ''Soğan kebabı''. Soğan kebabı 2018 yılında coğrafi işaret belgesi de aldı.
Türk mutfağının en özel çeşitleri arasında yer alan milli lezzetimiz kabak tatlısı, hemen hemen her bölgede yapılıyor. Kabak tatlısının tahinle harmanlanması ise Antalya’ya has bir lezzet. Onun da bir sırrı var? Bu tarifi, Kaş'ta yıllardır mutfağında kabak tatlısı yapan Serkan Uzun anlattı.
İnciriyle meşhur Aydın'dan bir haberimiz var sırada... Aydın Ticaret Odası, Muğla yolu üzerinde Yöresel Ürünler Satış Noktası açtı. Aydın'ın meşhur inciri ve zeytini başta olmak üzere, pek çok yöresel ürün burada satışa sunuldu.
Kocaelili İlker Can ve Tanju Taner Dönmez kardeşlerin üniversite öğrencisiyken temellerini attığı ve kısa sürede Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri arasına giren Göçmen Börekçisi, 180 kadına sağladığı istihdam ve 2 ülkeye yaptığı ihracatla ülke ekonomisine katkı sağlıyor.