kuru fasülye

Kilosu 80 Liradan Tüketiciyle Buluşacak

Kilosu 80 Liradan Tüketiciyle Buluşacak

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde her yıl yüzlerce dönüm araziye ekilen kuru fasulye hasadı başladı. Çiftiçiler günün ilk ışıklarıyla tarlaların yolunu tuttu.

hasat köylü
Kuru fasulye gençleştiriyor! Kuru fasulye cilde nasıl uygulanır?

Kuru fasulye gençleştiriyor!

Türk mutfaklarının vazgeçilmez lezzeti olan kuru fasulyenin gençleştiren bir lezzet olduğu uzmanlar tarafından açıklandı. Merak edilen ise kuru fasulye tüketilince mi, yoksa maske yapılarak mı cilde fayda sağlar? oldu. Sizler için bu sorunun yanıtını araştırdık.

güzellik cilt
Kuru fasülye alım fiyatları açıklandı

Kuru fasülye alım fiyatları açıklandı

Üreticinin çiftçinin beklediği kuru fasulye alım fiyatı belli oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi fiyatların ton başına, şeker türü için 25 bin lira, Çalı, Horoz ve Selanik türü için 21 bin lira ve Dermason türü için 20 bin lira olacağını duyurdu.

üretici çiftçi
Ayçiçeği yağı için harekete geçildi

Ayçiçeği yağı için harekete geçildi

Türkiye ayçiçeği yağında kendi kendine yetebilmek için kolları sıvadı. Yüzde 70 oranında olan ayçiçeği yeterlilik oranı yüzde 100'e ulaştıracak. Hükümet, hububatla ilgili de iki önemli karar aldı. Hububat, baklagiller ile yağlı tohumlarda antrepolardan ihracatı durduruldu. Cumhurbaşkanlığı kararıyla buğday, arpa, yulaf, çavdar ürünlerini eken çiftçilere, bu yıla mahsus olmak üzere dekarda 50 lira ek gübre desteği sağlandı.

türkiye rusya
Atatürk’ün Mutfağı kitabı çıktı

Atatürk’ün Mutfağı kitabı çıktı

Gazeteci ve yazar Murat Bardakçı, Mustafa Kemal Atatürk'ün meşhur sofralarının sır perdesini yeni çıkan Atatürk'ün Mutfağı kitabında araladı. Yıllardır Atatürk'ün çok konuşulan ve yazılan sofraları ile ilgili Turkuvaz Kitap'tan çıkan kitapta, Atatürk'ün son öğününden en sevdiği yemeğe, mutfak harcamalarının şahsi hesabından karşılanmasına kadar bilinmeyenler belgelere dayanılarak anlatıldı.

istanbul ankara
100 yıllık lezzet: Antalya Piyazı

100 yıllık lezzet: Antalya Piyazı

Piyaz, hemen hemen her bölgede yapılıyor. Tahinle harmanlanması ise Antalya’ya has bir yorum. Antalya Piyazı, sınırları aşan bir üne sahip ve kentin 100 yıllık lezzetlerinden. Ramazan sofralarının da vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Emin Dere, bu güzel lezzeti herkesin kolayca yapabileceği şekliyle anlattı.

antalya kent
Çiftçilere verilen gübre desteği arttı

Çiftçilere verilen gübre desteği arttı

Çiftçilere verilen 2020 yılı gübre desteklerinin artırılmasına ilişkin tebliğ yayımlandı. 1 Ocak 2020'den itibaren geçerli olacak tebliğle, çiftçilere sağlanan 2020 yılı gübre destekleri yüzde 100 artırılmış oldu.

Resmi Gazete mısır
Kuru fasulyenin tarladan sofraya uzanan lezzet yolculuğu

Kuru fasulyenin tarladan sofraya uzanan lezzet yolculuğu

Temiz havası, doğal su kaynakları ile Istranca Dağları'nın eteklerinde yetiştirilen damakların vazgeçilmez lezzeti kuru fasulye, zahmetli bir yolculuğun ardından sofralara geliyor.

Kuru fasulye tarlada 3,5 markette 15 lira

Kuru fasulye tarlada 3,5 markette 15 lira

"Üretimin merkezi Konya'da kuru fasulyenin fiyatı 3,5 liradır. Temizlenmiş, tencereye girecek vaziyetteki kuru fasulye ise 4,5 liradan toptancısından satılmaktadır"

''İthalat cari açığı arttırır''

''İthalat cari açığı arttırır''

Kuru fasülye ve nohutun fiyatı nasıl ucuzlar? Enflasyonu düşürmek için fasülye ve nohutta ithalatın önünü açmak doğru mu? Ekonomist Uğur Civelek akıllardaki tüm bu sorulara yanıt verdi.

fiyat enflasyon
Nohut ve kuru fasülyede gümrük vergisi kaldırılıyor

Nohut ve kuru fasülyede gümrük vergisi kaldırılıyor

Kuru fasülye, nohut ve kırmızı biber fiyatı el yakıyor. Hükümet de fiyatı ucuzlatmak için çareyi ithalatın önünü açmakta buldu. Bakanlar Kurulu, kuru fasülye ve nohutta gümrük vergisini kaldırma, kırmızı biberde ise vergiyi indirme kararı aldı. Peki, fiyat ucuzlatmak için tek çare ithal ürün mü? İthal ve yerli ürün arasında nasıl bir fark var. Ulusal Kanal işi uzmanlarına sordu.. İzliyoruz..

fiyat hükümet
En lezzetli kuru fasulye yarışması

En lezzetli kuru fasulye yarışması

Isparta'nın merkez köylerinden gelen 12 yarışmacı, Türkiye'nin "milli yemeği" kuru fasulye ve pilavı en iyi pişirmek için yarıştı

yarışma pilav
  • 1
  • 2