kurban eti

Uzmanından kurban eti ile ilgili uyarılar

Uzmanından kurban eti ile ilgili uyarılar

Diyetisyen Gamze Söylemez, kurban etinin, hayvan kesildikten hemen sonra pişirilmemesi gerektiğini ve etin en az 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kurban Bayramı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan kurban etiyle ilgili uyarı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan kurban etiyle ilgili uyarı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı öncesinde sosyal medya hesabından önemli bir paylaşımda bulundu. Kurban etinin tüketimiyle ilgili uyarı yapan Bakan Fahrettin Koca, "Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır." dedi.

fahrettin koca Kurban Bayramı
Kurban etlerinin bozulmaması için ne yapmak gerekiyor? İşte kurban etiyle ilgili bilinmesi gereken püf noktalar

Kurban etlerinin bozulmaması için ne yapmak gerekiyor?

Kurban Bayramı'na kısa süre kala kurban etlerinin nasıl muhafaza edilmesi gerektiğiyle ilgili uzmanlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Peki kurban etlerinin bozulmaması için ne yapmak gerekiyor? Kesilen kurban etleri nasıl saklanır? Kurban etiyle ilgili püf noktalar neler? İşte ayrıntılar...

Kurban Bayramı
Evde kasap sucuğu nasıl yapılır? Kurban etinin en güzel yerinden...

Evde kasap sucuğu nasıl yapılır?

Sağlıklı bir şekilde sucuk tüketmek isteyenler kurban etini değerlendirerek kasap sucuğu yapabilir. Mangallardan ve yumurtayla beraber tüketilen en güzeli olan kasap sucuk tarifini sizler için derledik. Peki evde kasap sucuğu nasıl yapılır? İşte yanıtı...

kasap sucuk
Kurban eti poşette mi saklanır?  Kurban nasıl saklanır

Kurban eti poşette mi saklanır?

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, kurban kesimi yapıldıktan sonra etlerin kesinlikle poşete koyulmaması gerektiğini söyledi.

Kurban Bayramı
Taze kesilmiş et nasıl saklanır? Kurban eti kaç saat sonra tüketilmeli?

Taze kesilmiş et nasıl saklanır?

Kurban Bayramı yaklaştıkça herkesin aklında aynı soru işareti yer alıyor. Taze kesilmiş et nasıl saklanır? Uzmanlar yeni kesilmiş et hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bunlardan biri diğeri ise Kurban eti kaç saat sonra tüketilmeli? sizler için bu yanıtları araştırdık.

kırmızı et pratik bilgiler
Kurban eti nasıl yenmeli?

Kurban eti nasıl yenmeli?

Memorial Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Betül Merd, Kurban Bayramı'nda dikkat edilmesi gerekenleri anlatarak, "Et pişirilmesinde haşlama ve ızgara tavsiye ediliyor ama mangal tüketimi olmamasına dikkat edilmeli. Kolesterol açısından da yağlı etlerin doymuş yağ oranı çok yüksektir. O yüzden tüketmemiz gereken miktarları aşmamaya çalışmalıyız." dedi.

kayseri Kurban Bayramı
'Kurban etini kesinlikle poşete koymayın'

'Kurban etini kesinlikle poşete koymayın'

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Osman Yardımcı, kesim yapıldıktan sonra etlerin kesinlikle poşete konulmaması gerektiğini söyledi. Yardımcı, geçen yıl kurban kesildikten sonra parçalanması ve muhafazasındaki yanlış uygulamalar nedeniyle yüzde 25'e yakın et zayiatı olduğunu kaydetti.

Kurban Bayramı
Kurban etindeki kokulara dikkat

Kurban etindeki kokulara dikkat

Aşırı mide şişkinliği varken kesilen hayvanların etlerindeki kötü kokular konusunda uyaran uzmanlar, anormal koku hissedilen etlerin, kızartma veya kaynatma sonucunda da kokusu gitmiyorsa tüketilmemesi gerektiğini kaydetti.

Gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı
Kurban etini poşete koymayın

Kurban etini poşete koymayın

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkan Vekili aynı zamanda Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, kurban etininin kesimin ardından poşetlenmemesi gerektiğini belirterek, "Poşetin içinde sıcak et terleme yapar ve yeşerir. Yeşermenin bizdeki anlamı çürümedir" dedi.

et besiciler
FETÖ'nün kurban eti vurgunu

FETÖ'nün kurban eti vurgunu

DENİZLİ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 40 kişi için iki yemek şirketinde gözaltına alınan 37 kişiden 4'ü yönetici 16'sı adliyeye sevk edildi. Diğer 21 kişi ise polisteki işlemlerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Haklarında yakalama kararı bulunan 3 kişinin ise daha önce FETÖ soruşturma kapsamında tutuklandıkları belirlendi. Söz konusu iki yemek şirketinin vekaleten kestikleri kurban etlerini fakirlere dağıtmayıp yemek yapıp sattıkları, kalan kısmını da karkas et olarak Afyonkarahisar'daki bir sucuk fabrikasına satıp, parasını 'himmet' olarak Fethullah Gülen'e gönderdikleri ortaya çıktı.

fetö