Havzasının en önemli sulak alanı Burdur Gölü, tükeniyor. Koruma altında bulunan gölde su seviyesi giderek azalıyor.
Siirt'in en önemli tahıl üretim merkezlerinden "Garzan Ovası"nda hububat ekimi yapan çiftçiler, endişeli. Kasım ve aralık ayında beklenen yağış olmadı. Ocak ayında yağmur yağmazsa verim büyük ölçüde düşecek.
Dünyada bu yıl meydana gelen en büyük 10 iklim felaketi nedeniyle binlerce insan hayatını kaybetti ve milyonlarca kişi yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldı. İklim felaketlerinin ekonomik hasarı en az 200 milyar doları buldu. İşte 2022'nin en yıkılı 10 iklim felaketi...
İstanbul'da barajların doluluk oranı azalıyor. 15 milyonluk kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 34,22 olarak ölçüldü.
Çanakkale'nin içme, kullanma ve sulama ihtiyaçlarını karşılayan bazı barajlarda su seviyesi yüzde 50'nin altına geriledi.
Sonbahar kurak geçti, çiftçi ekimi erteledi. İzmir’de toprağa 70 gün tek damla yağmur düşmedi. Çiftçi fiğ ve arpa ekimini yapamadı. Buğday ve kışlık sebzelerin ekimi için de yağmur bekleniyor. Trakya Bölgesi de kurak bir sonbahar geçiriyor.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden kuraklıkla ilgili açıklama geldi. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Kuraklık nedeniyle birçok ilde üreticilerimiz kışlık ekimini erteledi. Ekim yapabilmek için yağış bekliyor” ifadelerini kullandı.
İzmir'in Selçuk ilçesindeki Belevi Gölü çekilmeye başladı. Balıkçılar ekmek tekneleri olan göldeki popülasyonun azaldığını söyledi.
Kuraklık çanları bu kez Isparta’nın can suyu olan Eğirdir Gölü için çalıyor. Son yapılan araştırmalara göre Yedi Renkli Gölün su seviyesi son 2 haftada 8 santimetre azaldı.
Sivas’ın Divriği ilçesinde kuraklık ve bilinçsiz sulama nedeniyle Çaltı Çayı kurudu. Onlarca balık telef oldu. Balıkesir'in Susurluk ilçesinde bulunan Karapürçek Deresi'ne tarım ilacı karıştığı tespit edildi.
Kuraklık krizi nedeniyle Çek Cumhuriyeti'nden başlayıp Almanya'ya kadar uzanan Elbe Nehri'nin kıyısında ortaya çıkan 'Açlık Taşları' dikkat çekti.
Bir gölü daha kuraklık vurdu. Van’ın Özalp ilçesinde 407 hektar alanı kaplayan Akgöl, aşırı sıcaklık ve buharlaşma nedeniyle tamamen kurudu. Kış ve ilkbahar yağışlarının çare olamadığı Akgöl, çorak araziye dönüştü.