Avrupa Birliği (AB), Dünya Ticaret Örgütüne (DTÖ) Kovid-19 aşıları ile ilgili bir teklif sundu. Sunulan teklifte, aşılar üzerindeki fikri mülkiyet haklarının kaldırılması yerine ticari engellerin azaltılması öngörülüyor.
Avrupa Birliği, Kovid-19 aşısı tedarikinde yaşanan gecikmeler nedeniyle AstraZeneca'ya karşı dava açmıştı. Davanın ilk duruşması Brüksel'de gerçekleştirildi.
Dünyada koronavirüs ile mücadelede aşılar kritik bir öneme sahip. Ancak dünyada bir yandan da aşı savaşları yaşanmaya başladı. Prof. Dr. Ramazan İnci, Medikritik'te konuyu gündüme getirdi. İnci Türkiye'nin milli aşı üretmesinin önemini vurguladı.
Avrupa Birliği (AB), AstraZeneca firmasına karşı hukuki süreç başlattı. Avrupa Birliği'nin konuyla ilgili gerekçesi ise firmanın taahhüt ettiği miktarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı tedarik etmemesi.
Yeni tip koronavirüs aşıları, normalleşmeye dönüşe dair umutları artırırken üretici şirketlere milyarlarca dolarlık kazanç sağladı.
Danimarka, yaklaşık 5,8 milyon nüfusuna karşın 24,8 milyon kişiye yetecek kadar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı siparişi verdi.
Kozmetik şirketi Johnson & Johnson'a karşı 22 kadının talk pudrasının yumurtalık kanserine neden olduğu iddiasıyla açtığı davada yaklaşık 4,7 milyar dolar tazminata hükmedildi.