İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Orhanlı Köyünde yapılmak istenen Jeotermal Enerji Santraline karşı mücadele devam ediyor. Köyde 2 farklı firma ÇED süreci için 2 ayrı toplantı yaptı. Köylülerin tepkisi ile toplantılar iptal edildi.
İzmir'de ünlü Osmancık üzümünün yetiştiği Gökçealan köyüne jeotermal santral kurulmaya çalışılıyor. JES girişimine karşı çıkan köylüler, her türlü ürünün yetiştiği birinci sınıf tarım topraklarının korunmasını istiyor.
Yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarıyla çevrili İzmir’in Orhanlı Köyü’nde yapılmak istenen Jeotermal Enerji Tesisi’ne köylülerden gelen tepki sonuç verdi. İzmir 3’üncü İdare Mahkemesi, santral ve jeotermal kuyuları için yürütmeyi durdurma kararı verdi.
Yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarıyla çevrili İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Orhanlı Köyü’ne yapılmak istenen Jeotermal Enerji Tesisi’ne köylülerden tepki geldi. ÇED için düzenlenen toplantı davullu zurnalı eylemle protesto edildi.
Aydın'da Kızılcaköylü kadınlar, jeotermal enerji santraline karşı verdikleri mücadeleyi tiyatro sahnesine taşıdı. "Neymiş Bu Jeotermal" adlı oyunda 70'inden sonra tiyatrocu olan nineler de rol aldı. Aydınlılar salonu tıklım tıklım doldurunca çok sayıda kişi oyunu ayakta izlemek zorunda kaldı
Aydın'da tarım arazilerini korumaya çalışan köylülerin jeotermal firmalara karşı verdiği mücadele artık kanayan bir yara haline geldi. Kızılcaköy'deki firma yasal süreci beklemeden işe koyulunca başlayan gerginlik 3 gün sürdü.
Aydın, jeotermal santrallere karşı tarihin en büyük yürüyüşlerinden birine sahne oldu. Çocuklarına; toprağı, suyu ve havası zehirlenmemiş bir şehir bırakmak isteyen vatandaşlar "Zehirlenmek istemiyoruz" diyerek Atatürk Kent Meydanı'na yürüdü.
Aydın'da tüm taraflar, jeotermal santrallerin zararlarına karşı birleşti. Hemen hemen tüm siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, meslek odaları ve sendikalar bir araya gelerek ortak bir bildiri yayımladı.