İşçinin sesi Kayseri'den yükseldi. Develi ilçesinde Çiftay Madencilik'te çalışan maden işçileri ''insanca yaşamak istiyoruz'' diyerek iş bıraktı. Emekçiler, 15 liralık zamma tepkili.
Toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili sendika Memur-Sen'in eylem kararı almasının ardından Ankara'da iş bırakma eylemi gerçekleştiriliyor. Eylemden ilk görüntüler de geldi
Sadece metal değil, petrol işçisi de eylemdeydi. İzmir'de Petrol-İş, Toplu İş Sözleşmesi'nde işverenle anlaşamayınca eylem kararı aldı. 2 saat işe geç başlayan emekçiler, uzlaşma olmazsa eylemin süreceğini söyledi.
Dr .Gülay, "Halkın sağlığının daha iyi takip edilmesi ve aile hekimliğinin bitirilmemesi için cuma günü 1 günlük iş bırakma eylemi yapacağız" dedi.
Cumhuriyet tarihinde ilk kez Temmuz ayında zam alamayan memurlar, ‘Zam yoksa eylem var’ dedi. Hükumet ile Memur-Sen Konfederasyonu arasında imzalanan toplu sözleşmeye, imzalandığı günden beri tepki gösteren memurlar bu defa Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yarım gün iş bıraktı.
Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları, ikramiyelerinin ödenmesi ve enflasyon farklarının karşılanması talebiyle Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı önünde eylem yaptı. Çalışanlar, taleplerinin yerine getirilmesi için 15 Temmuz’da iş bırakacak.
Aile hekimlerinin iş bırakmayla yanıt verdiği "acil servislerdeki nöbet" düzenlemesi, tepkilere rağmen daha da genişletiliyor. Sağlık Bakanlığı, Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde de nöbet tutma zorunluluğu getiriyor. Hekimler ise bu uygulamanın tehlikeli olduğu görüşünde.
Soma’da grizu patlaması ile ölenlerin anısına Hatay’da hastaneler, okullar başta olmak üzeri çalışanlar bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler.
İş yükü her geçen gün artan doktorlar 14 Mart Tıp Bayramı'nda iş bırakma kararı aldı. Genel Sağlık-iş Sendikası sağlıkta dönüşüm programını protesto etti, 14 Mart günü acil haricinde hizmet verilmeyeceğini açıkladı.
Cizre'de elektrik arızaları bir süre giderilemeyecek. Çünkü DEDAŞ arıza bakım onarım servisinde çalışan 32 işçiye maaşları ödenmedi, işçiler de süresiz iş bıraktı.
Kırklareli'de Eğitim-iş'e üye eğitim emekçileri bugün İş bıraktı. Kültür Anıt Park'ta çok sayıda çalışanın katılımı ile gerçekleştirilen açıklamada; Özelleştirmeci, yerelleştirmeci, güvensizleştirmeci Eğitimde Yıkım Yasasına Hayır denilerek torba yasa tasarısının derhal geri çekilmesi istendi.
Milli Eğitim Yasa Tasarısının Meclis'te görüşüleceği bugün binlerce öğretmen iş bıraktı, yasa tasarısını ve hükümeti protesto etmek üzere alanlara aktı.